CJ Hunedoara a majorat  contribuţia pe care o plăteşte către Asociaţia Salvital,  asociaţia în  subordinea căreia funcţionează SMURD-ul în judeţul Hunedoara.  10 lei/cap de locuitor/lună este  valoarea contribuţiei pe care CJ Hunedoara o va plăti către SMURD. De precizat este faptul că timp de 2 luni, pe perioada stării de urgenţă, CJ Hunedoara a plătit tot 10 lei, iar după ieşirea din starea de urgenţă contribuţia a revenit la valoarea iniţială.
”Prin adresa Asociaţiei Salvital Hunedoara (…),  precum şi Hotărârea Adunării Generale a acesteia (..), înregistrate la Registratură Generală a Consiliului Judeţean Hunedoara (…), se solicită  majorarea cotizaţiei Consiliului Judeţean Hunedoara în  conformitate cu  necesităţile actuale de funcţionare. Văzând prevederile art. 3 alin. (2) din Lefea nr. 78 din 11 iunie 2020 privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului  ajutor calificat, aflate în finanţarea autorităţilor  administraţiei publice locale, din bugetul judeţului se va asigura finanţarea contribuţiei de 10 lei/locuitor al  judeţului/an pe o perioadă de 3 luni începând cu 1 august 2020”, arată CJ Hunedoara.
În prezent, Asociaţia Salvital Hunedoara asigură personalul paramedical pentru funcţionarea unui număr de opt module SMURD, din care cinci module funcţionează în  locaţiile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iancu de Hunedoara al judeţului Hunedoara, în  localităţile Deva, Hunedoara, Brad, Ilia şi Petroşani, iar  trei module în cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă ale autorităţilor publice locale din municipiul Vulcan, oraşul Petrila şi oraşul Simeria.
Cosmin BACIU