Lupenenii sunt oameni responsabili în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor locale.
Acest lucru îl declară Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni care spune că cetăţenii din localitate sunt conştiincioşi atunci când trebuie să îşi plătească dările locale. Edilul îi încurajează pe oameni să meargă să-şi plătească aceste dări pentru că odată cu neplata vin şi o serie de penalizări care sunt puse.
Mai mult decât atât taxele şi impozitele pot fi plătite şi online, folosind platforma ghişeul.ro. Acesta este accesibil doar cu o autentificare pe bază de utilizator şi parolă. Autentificarea cu parolă permite consultarea  obligaţiilor de plată datorate instituţiilor înrolate şi achitarea acestora prin acceptarea la plata online a cardurilor bancare Visa, Visa Electron, MasterCard şi Maestro, emise de orice bancă.
”O mare parte din responsabilităţile pe care oamenii le au faţă de administraţia locală sunt plătite la zi. Avem în municipiul Lupeni oameni care sunt bine  organizaţi din punct de vedere financiar şi care îşi drămuiesc bine banii astfel încât să nu aibă datorii pentru că ele se cumulează în timp şi nu este normal să plătim penalizări. Trebuie să avem responsabilităţi faţă de tot ceea ce înseamnă datoriile către bugetul de stat şi alţi furnizori”, a declarat Lucian Resmeriţă primarul municipiului Lupeni. Conform datelor oficiale, cea mai rapidă şi uşoară cale de a obţine datele necesare autentificării la ghişeul.ro este metoda Online.
Cosmin BACIU