Diana Rusu, absolventa de 10 la Bac din Valea Jiului a fost premiată de autorităţile de la Lupeni. Tânăra a fost absolventă a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni şi este o mândrie a şcolii.
Diana Rusu a câştigat de patru ori etapa judeţeană a Olimpiadei de Istorie cu nota maximă (în clasa a X-a) şi cu note de peste 9 în ceilalţi ani, aceasta fiind o performanţă unică din întreaga istorie a apreciatului Liceu Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni. Ea este, însă, un elev complet, dovedind o mare pasiune pentru literatură şi pentru alte domenii ale culturii. Este şefa de promoţie a anului şcolar 2019-2020, la profilul Uman, media generală a celor 4 ani de liceu fiind de 9,93.
”Pasionată de istorie, şef de promoţie al absolvenţilor de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din municipiul Lupeni, Diana Rusu a reuşit să finalizeze prima etapă de studii din viaţa sa sub semnul excelenţei, iar acest lucru reprezintă o mândrie nu doar pentru părinţii şi dascălii ei, ci şi pentru întreaga comunitate a municipiului Lupeni. Din acest motiv, am decis în  Consiliul local să-i acordăm un binemeritat premiu de excelenţă, în semn de respect pentru performanţa ei deosebită. Şi mai ales pentru că, de-a lungul anilor, Diana Rusu ne-a demonstrat tuturor că este nu doar un elev de nota 10, ci şi un om de nota 10. Felicitări  pentru rezultatele obţinute, Diana Felicitări părinţilor şi cadrelor didactice pentru implicarea în educaţia şi pregătirea ei!”, a declarat Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.