Administraţia Bazinală Jiu anunţă că scăldatul este interzis în râuri. Având în vedere creşterea temperaturilor şi odată cu aceasta  tentaţia cetăţenilor de a se scălda, Administraţia Bazinală de Apă Jiu Craiova anunţă că este interzisă îmbăierea în apele curgătoare, acestea neîndeplinind condiţiile pentru a fi folosite în acest scop.
Barajele, bazinele de liniştire, bazinele de decantare, stăvilarele, pragurile de fund, etc. nu sunt zone destinate activităţilor de  agrement, fie că vorbim de înot, pescuit sau sporturi nautice. Persoanele care se află la plajă, la scăldat sau practică pescuitul în zonele neamenajate, în special în aval de lacurile de acumulare, se expun pericolului în cazul apariţiei unor  viituri.
Pentru a conştientiza populaţia de riscul pe care şi-l asumă dacă se scladă în apele Jiului – expunere la îmbolnăvire şi înnec – “A.B.A «Jiu» Craiova a amplasat pe malul râului Jiu plăcuţe cu «Scăldatul interzis».
”Din păcate ne  confruntăm în fiecare an cu furtul acestor plăcuţe. Drept urmare facem apel încă odată către cetăţeni să ţină cont de avertismentele înscrise pe plăcuţe şi să nu se aventureze la  scăldat în apele Jiului. Cu atât mai mult cu cât, inundaţiile recente – debitele mari înregistrate lunile iunie- iulie au accentuat riscurile – dacă avem în vedere că s-au format gropi în nisip şi curenţi mai  puternici”, arată cei de la ABA Jiu.
Curenţii care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcţionării hidrocentralelor sunt foarte puternici şi pun în pericol viaţa celor care se aventurează în aceste lacuri.
„Suntem conştienţi că panourile de avertizare nu sunt de ajuns pentru a-i opri pe cetăţeni să facă o baie în Jiu. Subliniem faptul că râul Jiu nu-i loc  amenajat pentru scăldat, chiar dacă zeci de oameni care nu  respectă interdicţia vin zilnic să înoate aici. Este cunoscut faptul că scăldatul în locuri neamenajate corespunzător determină şi riscuri majore pentru sănătate pe lângă pericolul de înec. De aceea vă rugăm Respectaţi  avertismentul!“,  director A.B.A Jiu, Cosmin Călin.
Cosmin BACIU