Monumentul Lupeni ’29 şi-a recăpătat strălucirea. Ziua de 6 august, zi care coincide cu ziua minerului, se apropie, iar autorităţile locale din Lupeni au dorit să redea zonei strălucirea de odinioară.
Monumentul a fost  realizat de marele sculptor român Ion Irimescu, ca omagiu aduc eroilor mineri care au căzut răpuşi de gloanţele Puterii politice din 1929, într-una din cele mai mari revolte muncitoreşti ale minerilor din toate timpurile. În opinia primarului Lucian Resmeriţă, Ansamblul monumental ridicat în municipiul Lupeni de  sculptorul Ion Irimescu în 1968 reprezintă un adevărat Memorial dedicat nu doar eroilor mineri din fatidicul an 1929, ci şi tuturor minerilor de la Lupeni şi din toată Valea Jiului care, de aproape două secole, au clădit, de multe ori cu preţul vieţii, identitatea acestei regiuni şi localităţile care o compun.
”Monumentul maestrului Ion Irimescu este cel mai impunător şi cel mai  semnificativ simbol pentru tot ceea ce a însemnat în istoria Văii Jiului şi tot ceea ce înseamnă pentru noi, cu adevărat, minerii şi mineritul. Poate că activităţile  economice din industria minieră se află astăzi la un moment de apus, însă  pentru noi, cei care trăim în oraşele şi municipiile care  s-au clădit din truda acestor bravi oameni, minerii şi mineritul rămân repere esenţiale ale identităţii  noastre şi, de aceea, omagiul pe care-l aducem acestora este unul cuvenit şi necesar”, spune primarul Lucian Resmeriţă.
Monumentul dedicat omagierii muncii minerilor face parte dintr-un alt mare proiect de investiţii ce s-a derulat în Lupeni. Pe lângă parc, reabilitat în totalitate au fost înlocuite vechile pavaje, s-a pus gazon  nou, iar noaptea parcul  beneficiază de un iluminat modern, care va pune în  valoare statuia lui Irimescu.
”Lucrările de reabilitare de la noul proiect – parc Lupeni ‘29 se apropie de finalizare, constructorul face ultimele retuşuri. Acesta va fi inaugurat pe data de 6 august 2020. Cei care vor ajunge aici, vor vedea, cu siguranţă, noile modernizări pe care  le-am făcut. Ne interesează fiecare zonă, fiecare cartier şi fiecare stradă şi am făcut şi vom face în continuare în aşa fel încât să realizăm lucrările necesare pentru reabilitarea infrastructurii rutiere şi pietonale peste tot unde acestea sunt necesare. Vreau să-i asigur pe cetăţenii municipiului Lupeni că nu există nici un loc din oraş pe care să nu-l avem în vedere pentru executarea lucrărilor de infrastructură şi a celor edilitar-gospodăreşti care se impun”, a mai declarat  primarul Lucian Resmeriţă.
Cosmin Baciu