SC Apa Serv SA a finalizat trei lucrãri importante în aceste zile. De beneficiile acestora se vor bucura zeci de oameni.

Apã în vârful dealului

Locuitorii unei strãzi din Municipiul Petrosani, desi pare greu de crezut, nu au avut niciodatã apã potabilã la robinet.

Aceste familii locuiesc pe strada Cucului, o zonã mai îndepãrtatã de oras, dincolo de Golgota, iar acum, SC Apa Serv SA Valea Jiului le-au tras apa pânã în vârful dealului. Pânã acum, ei au avut apã de la o fântânã veche, bãtrâneascã, dar cum vara asta a fost secetã, nici de apa aia nu s-au bucurat foarte mult, iar cu adãpatul animalelor chiar au avut situatii grele de îndurat. Acum, însã, au intrat si ei în rândul lumii civilizate. “  Credeti-mã, eu moartea o asteptam, dar apa nu credeam cã mai vine vreodatã aici, în deal”, a declarat Ileana Olar, o localnicã.

Aceasta nu a fost o lucrare usoarã, însã iatã cã s-a fãcut, dupã cum spun cei de la Apa Serv. Nimic nu este imposibil! “Noi am ajutat cu oameni, echipamente si am fãcut si aductiunea de apã pânã acolo unde au sãpat ei, cetãtenii. Începând de astãzi au apã, iar ei nu au crezut niciodatã asta”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv SA.

O problemã rezolvatã pentru urmãtorii 20 de ani

Plecãm din bãtãtura acestor oameni si ajungem la Petrila, în estul Vãii Jiului, aici unde locuitorii unui careu întreg de blocuri de pe strada Minei au îndurat mirosul insuportabil al canalizãrii, plus dejectiile care ieseau afarã din conducte vreme de câtiva ani.  Acum, însã, aceste amintiri sunt istorie. “Am fost în audientã împreunã cu seful scãrii la domnul director, iar atunci el a venit în teren si a vãzut despre ce este vorba. De luni dimineata au venit echipele, iar acum vãd cã s-au încadrat în termenul promis. Înainte,  aici era un miros infernal tot timpul, subsolurile erau pline, iar canalizãrile principale nu mai puteau prelua. Acum s-a schimbat toatã magistrala de tevi si sperãm ca cel putin 20 de ani sã nu mai avem probleme”, a declarat Dorel Rusu, un locatar al blocului 23 de pe strada Minei.

“Chiar joia trecutã, la ultimele mele audiente au venit oamenii de aici, de la Petrila, care mi-au spus problemele cu care se confruntã vizavi de reteaua de canalizare care era înfundatã. Am dat ordin celor de la Petrila, iar în trei zile s-a rezolvat problema. Un lucru minor, dupã pãrerea mea, care s-a putut rezolva si foarte repede, în conditiile în care masina venea aici sã desfunde de douã ori pe sãptãmânã. Eu cred cã astfel am economisit si bani si munca oamenilor”, a declarat Costel Avram, directorul societãtii de apã.

Bransamente individuale la blocul social din Colonie

De la Petrila ne întoarcem la Petrosani, în Colonie, unde vorbim de o altã realizare a  SC Apa Serv SA. De acum înainte, chiriasii blocului de locuinte sociale vor avea bransamente individuale. Pânã acum, aici în nenumãrate rânduri au existat scandaluri vizavi de debransarea blocului din cauza datoriilor foarte mari.  “Am promis cã la blocul social vom rezolva problema, iar oamenii vor fi bransati individual cu ajutorul primãriei si am început. Ei nu vor mai avea probleme cu apa de acum înainte”, a mai spus Avram.  Însã, si aici se aplicã aceeasi regulã generalã. Cine nu plãteste consumul propriu, rãmâne fãrã apã!

Luiza Andronache