Startul în pre-campania electorală la Petroşani  a fost dat de Olguţa Vasilescu, cea care i-a fost alături lui Costel Avram în cursa pentru primăria de aici.  Într-un cadru restrâns, la sediul de campanie al candidatului de stânga, Costel Avram i-a avut alături pe  principalii lideri politici ai zonei şi, sub sloganul „Restart Petroşani”, a pornit în cursa electorală.
Olguţa Vasilescu, Laurenţiu Nistor, Viorel Sălan, Ilie Toma, Natalia Intotero, Lucian şi Cristian Resmeriţă, dar şi Vasile Jurca i-au fost primii alături lui Costel Avram. Fostul primar al Craiovei, şi o mai veche colegă de partid, a lui Costel Avram, încă de pe vremea când erau la PRM, a vrut să sublinieze că, acum, cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor, este alături ca de obicei de vechiul său prieten.
„Şi dacă nu m-ar fi invitat, tot aş fi venit la Costel Avram, cu care sunt prietenă de 20 de ani şi mi-a  făcut o foarte mare plăcere, ieri, când am stat de vorbă cu dumnealui, pentru proiectele viitoare din această zonă. Mă refer aici la un parc industrial. Noi am creat două la Craiova şi am discutat ca, pe viitor, Consiliul Judeţean Hunedoara, împreună cu alte localităţi din zonă, să creeze aici un parc industrial şi le punem  la dispoziţie tot ceea ce înseamnă experienţa noastră şi sunt convinsă că, în curând, voi avea o vizită de la viitorul primar Costel Avram, la Craiova, ca să vadă exact ce s-a întâmplat acolo”, a spus Olguţa Vasilescu, preşedinte PSD Craiova.

Costel Avram a pornit pre-campania, în stilul ce deja l-a consacrat, dar mult mai emoţionat ca de obicei. „Sunt onorat să intru în echipa primarilor PSD din Valea Jiului, cei care au demonstrat, de-a lungul anilor, că ştiu să gospodărească oraşe, cu provocări nu tocmai uşoare, aşa cum sunt cele din Valea Jiului. Aşadar, sunt onorat să fac şi eu parte din echipa voastră, echipa câştigătoare. Şi vă mulţumesc tuturor pentru sprijin”, a spus şi Costel Avram, candidat PSD la Primăria Petroşani.
Costel Avram spune că a ales să o cheme  pe Lia Olguţa Vasilescu pentru că îi este de foarte mulţi ani prietenă şi pentru că  a fost un primar de succes la Craiova, ministru al Muncii şi care este un om iubit în Valea Jiului.
„AMR 60 de zile. Au mai rămas 60 de zile, până la ieşirea Petroşaniului din zodia celor 13 ani de ghinion al lui Tiberiu Iacob Ridzi. 3,2,1 – Restart Petroşani, reprezintă speranţa a zeci de mii de oameni şi este, totodată, promisiunea mea că, din prima zi, în calitate de  primar al municipiului Petroşani, îmi voi investi toată energia şi toată priceperea, tot ceea ce ştiu şi sunt, ca să facem din Petroşani, oraşul pe care ni-l dorim cu toţii”, a  conchis Costel Avram, candidat PSD la Primăria Petroşani.
Diana Mitrache