Auzind cã vine Apocalipsa în 21 decembrie, conform calendarului mayas, agentiile de turism din toatã lumea au speculat chiar si acest “eveniment”, asa cã au inclus în catalogul lor si destinatii speciale pentru sfârsitul lumii. În ultimele sãptãmâni, ofertele spre locuri care mai de care mai exotice sau bogate din puncte de vedere spiritual, au început sã curgã.

Spre exemplu, pentru câteva mii de euro, data de 21 decembrie ati putea-o  petrece chiar în locurile unde a fost profetit sfârsitul, lângã templele mayase.

Dacã totusi, drumul pânã în Mexic ar fi prea lung pentru dvs., agentiile de turism de lume spun cã cel mai important argument este faptul ca localnicii promit ca experienta o sa fie unicã în viatã, atât în asta, cât si în cea de apoi.  Conform site-urile se specialitate, cele mai multe hoteluri din zona templelor mayase sunt rezervate în proportie de circa 90%.

Însã, dacã destinatia nu vã convine sau nu mai gãsiti locuri, variante încã existã. Hotelurile din Cancun oferã, pe lângã istorie si lux, plaje aurii la 500 de euro camera. La  aceastã ofertã se adaugã si  costul biletului de avion, care se ridicã la 1300 de euro de persoanã.

Muntele salvator, interzis

De asemenea, în Europa, cel putin, cea mai cãutatã destinatie pentru 21 decembrie este Franta, acolo existã un munte despre care adeptii cultului  New Age, o sectã care crede în ideea de “echilibru cosmic”, considerã cã este singurul loc din lume care va supravietui Apocalipsei. Este vorba despre vârful Bugarach, aflat partea de  sudul a tãrii, iar potrivit speculatiilor ce circulã pe internet, în interiorul muntelui existã un lac ce este folosit drept hangar pentru un OZN. Adeptii Noii Ere sunt convinsi cã în ziua de 21 decembrie, la ora 11 si 11 minute, momentul perfect al alinierii Pãmântului cu centrul galaxiei noastre si cu soarele, OZN-ul va  decola într-o lume nouã, luând cu sine pe oricine se va afla pe munte.  Însã, aceastã destinatie nu mai este foarte arãtatã de agentiile de turism, pentru cã autoritãtile franceze au luat decizia de a interzice accesul pe munte în ziua cu pricina, tocmai pentru a preveni o eventualã isterie. O sutã de politisti si pompieri au fost mobilizati pentru a asigura paza micului sat aflat la poalele muntelui, în care locuiesc 200 de persoane.

Cupoane pentru Rai

Trecem de la destinatii istorice, de lux sau pur si simplu de convingeri, la cele care vizeazã latura spiritualã.  Cei care vor sã fie împãcati cu ei si cu Dumnezeu, prin intermediul unui site din Rusia, pot face rezervãri pentru un loc în …Rai.

Pentru aproximativ 12 euro, credinciosi îsi procura biletul de intrare în cel mai dorit loc. Cei care sunt administratorii paginii de internet cu pricina mai oferã reduceri de 50% pentru  acei credinciosi care doresc sã le fie iertate pãcatele înainte de Apocalipsã. Mai mult decât surprinzãtor, însã, este faptul cã la originea acestei initiative se aflã o biserica catolicã din localitatea italianã Assisi, care spune cã sfârsitul lumii vine pe 21 decembrie 2012. Pentru a obtine iertarea pãcatelor, persoanele doritoare trebuie sã cumpere un cupon de reducere si în schimbul acestuia primesc un numãr. Ca sã-si valideze accesul în Rai, credinciosii trebuie sã trimitã acel numãr la o adresã de mail. Pânã în prezent, doar 100 de persoane au decis sã-si cumpere cuponul de mântuire, însã lãcasul de cult cu pricina sperã sã vândã câteva milioane de bucãti.

Sfârsitul lumii în doi

Apocalipsa mayasilor a stârnit interes si în domeniul site-urile virtuale de matrimoniale si socializare. Asa se face cã acum, pe internet au apãrut sute de anunturi de gen “caut companie drãgutã pentru a petrece sfârsitul lumii împreunã”. Mai multe, câteva site-uri au speculat trendul, asa cã au si creat rubrici speciale cu “ Iubiti de Apocalipsã”.

Luiza ANDRONACHE