Accident grav pe trecerea de pietoni la Petrosani. Un bãtrân a fost spulberat de masina politiei care gonea spre un caz semnalat la 112.

Un bãtrân de 81 de ani a fost grav accidentat de masina politiei, fix pe trecerea de pietoni. Martorii spun cã bãrbatulse angajase în traversarea strãzii prin loc marcat, în dreptul Pietei Dacia, de la DN 66, când a fost surprins de masina politiei care gonea cu vitezã mare. „Putea sã audã masina politiei, cã venea cu sirena, dar nu a vãzut si nu a auzit nimic, asa cã, uitati-vã cã e grav rãnit”, spune un martor din zonã. „Ne omoarã pe trecerea de pietoni, politia. Asta e culmea si sigur nimeni nu e vinovat pentru asta!”, spune o femeie revoltatã. „Omul era pe trecerea de pietoni si l-a nenorocizt. Sper sã trãiascã si sã îi dea în judecatã”, sustine un alt martor.

Bãtrânul a fost grav rãnit si medicii de la ambulantã l-au gãsit într-o baltã de sânge. El a fost transportat la spitalul de urgentãdin Petrosani, unde i s-au fãcut mai multe investigatii. Asa a reiesit si faptul cã omul bãuse. „Bãrbatul are un traumatism la genunchi si gamba dreaptã, unde are si o fracturã, plus un traumatism cranian. Va rãmâne internat în spital. Vreau sã mentionez cã tataie avea si alcolemie. Noi am recoltat probe si, dupã cum spune, consumase 300 ml de tuicã. Era cu halen alcoolic”, a mentionat dr. Ioan Ienea, medicul care l-a preluat la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Petrosani.

Politistul care l-a accidentat pe bãtrân era în misiune. Asta e varianta pe care o sustin acum oamenii legii de la Petrosani, iar seful Politiei Rutiere spune cã, din declaratiile martorilor, reiese faptul cã masina avea semnalele specifice pornite. „Un echipaj de politie rutierã, în timp ce se deplasa la o interventie solicitatã pe 112, a surprins si accidentat grav un pieton care se angajase în traversarea arterei rutiere prin loc marcat, respectiv pe trecerea de pietoni. În cazul respectiv se fac cerecetãri pentru vãtãmare corporalã din culpã, urmând ca la definitivarea cercetãrilor sã înmaintãm dosarul spre Judecãtoria Petrosani.Soferul masinii avea alcoolemie zero si i s-a suspendat permisul de conducere”, spune Petru Mârza, sef Politia Rutierã Valea Jiului.

Accidentul a avut loc într-o zonã aglomeratã, de pe Drumul National, iar bãtrânul va fi suspus mai multor investigatii,pentru a se stabili cu exactitate dacã i-a fost pusã viata în pericol.

Diana Mitrache