Haralambie Vochitoiu, candidatul PP-DD care viseazã la Senat, nu are scrupule! Disperat de faptul cã tot mai multi locuitori din Valea Jiului îi întorc spatele, sãtui de minciunile pe care acesta le vinde ieftin, (mii de tractoare, ori de euro, locuri de muncã la tot neamul s.a.m.d), Vochitoiu a trecut la un alt nivel de manipulare, care, însã, i-ar putea aduce un nou dosar penal.

Ipochimenul de Vochitoiu, aducându-si probabil aminte de veleitãtile sale de contravenient, a avut josnicia de a folosi simbolurile nationale pe afisele sale electorale. Zeci de români revoltati ne-au sesizat faptul cã, pe un site de socializare, apare un afis în care în partea de sus este reprezentat Tricolorul, peste care este inscriptionat un mesaj electoral al ipochimenului de la PP-DD, iar în partea de jos a afisului, apare sigla PP-DD si chipul grobianului. SCANDALOS!!!!!! Si asta în conditiile în care acest individ vrea sã ajungã ajungã în Senat, dar încalcã cu bunã stiintã Legea privind organizarea si desfãsurarea alegerilor pentru autoritãtile administratiei publice locale si a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat în anul 2012, precum si pentru modificarea Legii Administratiei Publice Locale nr. 215/2001.

 

În atentia organelor competente

Legea privind organizarea si desfãsurarea alegerilor pentru autoritãtile administratiei publice locale si a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat în anul 2012, precum si pentru modificarea Legii Administratiei Publice Locale nr. 215/2001 interzice categoric ca vreun candidat sã foloseascã simbolurile nationale.

La articolul 60 se aratã cã “semnele electorale nu pot reproduce sau combina simbolurile nationale ale statului român, ale altor state, ale Uniunii Europene, ale organismelor internationale ori ale cultelor religioase”. Mai mult, la articolul 66 se specificã faptul cã “sunt interzise afisele electorale care combinã culorile astfel încât sã evoce drapelul României, al altui stat sau al unei organizatii internationale”.

Având  în vedere cele semnalate mai sus Cronica Vãii Jiului solicitã public organelor competente sã se autosesizeze în acest caz si sã ia mãsurile care sunt prevãzute de lege

în astfel de situatii.

Marius MITRACHE