Tinerii care vor să înveţe cum poţi să îţi faci un website sunt aşteptaţi marţi dimineaţă la Universitatea din Petroşani. Evenimentul este organizat sub egida “Primul meu website” de un tânăr din Petrila, absolvent al unei facultăţi de profil din Anglia, care a văzut că acolo copiii sunt încurajaţi vara să devină buni informaticieni.Hackathon – “Primul meu website” este un eveniment ce doreşte implementarea noilor metode de predare şi învăţare într-un mediu prietenos creat de tineri studenţi. Participarea este gratuită şi Victor Marcu, un tânăr din Petrila, care a absolvit facultatea la Londra, îi aşteaptă pe cei interesaţi să participe şi susţine că ideea i-a venit observând obiceiurile din Marea Britanie.  „În timpul facultăţii, în Anglia, eu am lucrat la o astfel de companie, iar în cadrul unor şcoli de vară, copiii învăţau tehnologii pentru a realiza un website, sau învăţau despre arduino, sau să facă video editări”, a spus Victor Marcu, organizatorul evenimentului.
Cunoştinţele pe care le vor dobândi în urma acestui curs, le vor folosi pentru crearea unui Website. De asemenea, organizatorii le promit informaticienilor că munca în echipa şi comunicarea le vor fi puse la încercare prin diferite challenge-uri, precum „Spaghetti Tower Marshmallow”.  Până la finalul zilei participanţii vor dobândi aptitudini şi cunoştiinţe ale limbajelor căutate de marile companii din domeniul IT. „Este un eveniment non-profit, pentru elevii de la liceele cu profil de informatică, tineri care vor să dobândească aptitudini necesare pentru marile companii de IT. Ei vor învăţ ă construiască un website , folosind HTML şi CSS şi vor învăţa cum să lucreze în echipă şi contratimp”, mai spune Victor.
„Dacă eşti un tânăr cu vârsta intre 13-17 ani şi eşti pasionat de IT, ce mai aştepţi? Completează formularul de înscriere şi fii parte din #BuildTheFuture!”, spun pe site-ul lor de promovare, organizatorii evenimentului, TINERI, pentru TINERI.  „Evenimentul are loc pe 28 iulie la Universitatea din Petroşani. Cei care vor, vor trebui să se înscrie pe formularul de pe facebook”, a conchis tânărul Victor Marcu. Marţi dimineaţă, informaticienii care vor să afle mai multe lucruri şi să devină performeri, sunt aşteptaţi la Universitatea din Petroşani, începând cu ora 10.00. Toate detaliile evenimentului le găsesc la adresa de pe facebook a Edu Tech România.
Diana Mitrache