declară într-un interviu în exclusivitate Alin Simota, patron al echipei Jiul Petroşani la ultima promovare în divizia ”A”, acum 15 ani.

Reporter: Aţi ratat promovarea în 2004, aţi luat-o de la capăt în campionatul  următor…
Alin Simota: Am avut încredere în continuare în antrenorul Ionuţ Popa, da, am ”resetat” echipa şi am pornit din nou la luptă! În etapa a 6-a după 2-2 la Armătura Zalău: Ionuţ Popa pleacă la Politehnica Iaşi – aveam o înţelegere că dacă e solicitat la divizia ”A” e liber de contract – rămâne Gigi Borugă, cu care încheiem turul pe primul loc.

Reporter: Este adus Gigi Mulţescu
A. Simota: Mare antrenor! Era un perfecţionist, juca numai cine merita. Din păcate, eu am cedat presiunii unor jucători care nu prea puneau osul şi după trei etape ne-am despărţit  amiabil. Practic, ne-au păcălit fotbaliştii.

Reporter: Cu un obiectiv atât de greu, vine Marin Tudorache. Nu ţi-a fost teamă, după ce fuseseră greii, Ionuţ Popa şi Gigi Mulţescu?
A. Simota: Era un băiat priceput, implicat, dornic de performanţă. Noi am şi fost colegi de şcoală poate că am visat, dar Tudorache era apropiat de vestiar. Oricum aveam un lot bun – Bădoiu, Irina, Ciocoi, Pâcleşan, Drida, Dulcea, Dumitra – am fost sigur că Marin Tudorache poate lupta până la capăt.

Reporter: Însă un alt final cu emoţii
A. Simota: Ultimul meci, la Unirea Dej, o adevărată finală! Luptam de la distanţă cu Gaz Metan Mediaş, am avut emoţii la pauză la Dej, era 0-0, ne-am luat toate măsurile – fotbalul nu este ortodoxie! – şi ne-am dezlănţuit în repriza a 2-a, câştigând clar cu 3-0 şi promovând în divizia ”A”.

Reporter: Au urmat două sezoane în divizia ”A”…
A. Simota: Extrem de greu, alte rigori… Ne-am lovit chiar din prima etapă, 0-2 cu Gloria Bistriţa. Am început cu un nou antrenor Ionuţ Chirilă, am încheiat cu Aurul Şunda, care a avut un retur bun. Ionuţ Chirilă mi-a fost recomandat de Mircea Lucescu. Au mai fost discuţii cu Răzvan Lucescu, Mircea Rednic şi Basarab Panduru. Au fost doi ani grei, cu nişte cheltuieli enorme. Era ceva ciudat, pierdeam acasă, luam puncte în deplasare! Ionuţ Chirilă era un tip rebel, conflictual, avea un grup de jucători pe care îi proteja, Ilin, Perenyi, Marinică Ionică, Claudiu Drăgan. Aurel Şunda era altceva, un bun profesionist, studios, bine pus la punct.

Reporter: Ce meci, în acel Jiul – Rapid cu cinci eliminaţi!
A. Simota: Meci cu presiune, am fost contactaţi de Rapid, dar nu am vrut să cedăm presiunii. Am jucat, i-am bătut şi Steaua ne-a felicitat!

Reporter: Un alt campionat bătea la uşă…
A. Simota: Da, am început cu Florin Marin ca antrenor, un tip sever de modă veche, nefiind deloc agreat de jucători. L-am adus din nou pe Marin Tudorache, iar după etapa a 26-a, pe Ghiţă Poenaru. Câştigaserăm câţiva jucători buni, Bicfalvi, Pintilii, Kalai, Scarlatache. Pintilii cel mai profesionist dintre toţi.

Reporter: Mai 2007, sfârşit de capitol: Jiul retrogradează în divizia ”B”…
A. Simota:Da, a fost acel 0-2 cu Steaua, cu retragerea acestui formidabil jucător numit Damian Militaru. Asta a fost, atât am putut face, doi ani în ”A”. Sper să nu rămână ultimul capitol la acest nivel, echipa având zeci de sezoane în primul eşalon. Cine ştie poate  într-un viitor, va apare un alt Alin Simota şi vom revedea Jiul Petroşani în liga I.
GENU TUTU