După finalizarea proiectului de introducere a canalizării în staţiunea Straja, demararea lucrărilor la proiectul de extindere a reţelei de apă potabilă şi realizarea lucrărilor de întreţinere a drumului judeţean care deserveşte zona, administraţia judeţeană demarează proiectul de amenajare a unei parcări în imediata apropiere a telegondolei.
Vineri, în şedinţa extraordinară convocată la ora 10.00, a fost supus dezbaterii şi adoptării proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza DALI şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Modernizare şi reabilitare drumuri, alei şi parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” – Etapa 1. Anterior, în şedinţa din 30 iunie 2020, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat încheierea contractului de asociere cu Municipiul Lupeni în vederea îmbunătăţirii accesului şi punerii în valoare a obiectivului turistic.
Potrivit proiectului, în zona Agrement, va fi amenajată o parcare în suprafaţă de peste 5.500 mp care va asigura 241 de locuri de parcare, valoarea investiţiei fiind de 1.499.995,30 lei. În a doua etapă a proiectului, administraţia locală din Lupeni va finanţa lucrări de modernizare şi reabilitare drumuri şi alei (7.326.908,50 lei).