O fântână arteziană, care a stârnit curiozitatea tuturor, a fost pornită, pentru primele probe, la finele  săptămânii trecute, la Lupeni. Primarul Lucian Resmeriţă vorbeşte despre culoare şi  distracţie, pentru că este o fântână în care poate intra oricine, distracţia fiind pe măsură.
Ajutat de un prieten arhitect şi mizând pe o idee inedită, Lucian Resmeriţă are acum la Lupeni, o fântână arteziană în care oricine poate intra. Şi copiii nu au ezitat să o facă. Este o creaţie inedită şi la lăsarea serii, alături de apa care iese din pământ, într-un anumit ritm dinainte stabilit, fantele sunt luminate în  culorile curcubeului.
„Ne-am chinuit să găsim aceste duze foarte mari. Au cam o jumătate de metru şi o putere foarte mare. Fântâna poate ajunge până la 15 m înălţime, dar atunci are  nevoie de mai multă apă. Toată apa se  reciclează în sistemul propriu şi sunt cam  3 mc de apă. Putem să o programăm în funcţie de cum dorim noi. Jeturile de apă, pe lângă faptul că sunt foarte spectaculoase, sunt şi colorate. Fasciculul de lumină trece prin cel de apă şi pe timp de noapte, este spectaculos”,  a explicat Lucian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni. Instalaţia este una performantă şi primarul susţine că programul lucrează după un soft ce are inclusiv staţie meteo. Asta face ca atunci când plouă, ori când bate vântul, ceasta să se oprească, fără să consume  suplimentar apă.
Diana Mitrache