Staţiunea Straja va avea o parcare nouă finanţată din banii Consiliului Judeţean Hunedoara. La finele acestei săptămâni, vineri, va fi supus votului un nou proiect ce vizează construcţia acestui loc în cre turiştii îşi vor parca maşinile. Aceasta este amplasată undeva la baza telegondolei.
Vineri, în şedinţa extraordinară convocată la ora 10.00, va fi supus dezbaterii proiectul de hotărâre privind  aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza DALI şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii din straja. Proiectul prevede „Modernizarea şi reabilitarea de  drumuri, alei şi parcări, pentru Municipiul Lupeni – Zona 5”.
Anterior, în şedinţa din 30 iunie 2020, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat încheierea contractului de asociere cu  Municipiul Lupeni în ideea dezvoltării infrastructurii turistice a judeţului Hunedoara.
Potrivit proiectului, în zona  denumită Agrement, va fi  amenajată o parcare în suprafaţă de peste 5.500 mp care va asigura 241 de locuri de parcare,  valoarea investiţiei fiind de 1.499.995,30 lei. În a doua etapă a proiectului, administraţia locală din Lupeni va finanţa lucrările de  modernizare şi  reabilitare a drumurilor şi aleilor, la o valoare de 7.326.908,50 lei. Staţiunea Straja are câteva locuri de parcare amenajate în zona  gondolei, iar altele în două parcări aflate pe drumul judeţean ce duce spre inima staţiunii.
Cea de jos, însă, ar urma să fie cea mai mare şi, pentru că primăria nu are în buget o sumă  suficient de mare pentru amenajarea acesteia, edilul a cerut sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.
Diana MITRACHE