Fotbal, liga a IV-a Hunedoara / Merită orice efort pentru a readuce  Valea Jiului în sistemul divizionar naţional!

Altădată o pondere însemnată în fotbalul românesc, cu echipe în toate eşaloanele divizionare naţionale Valea Jiului a pierdut acest contact de vreo 10 ani.  Acum e momentul să credem că se poate, echipa Jiul Petroşani fiind foarte aproape de acest deziderat. Ar putea ”seceta” lua sfârşit?
”E normal ca Jiul să fie acolo”
”Mi s-a părut normal ca acest campionat judeţean să fie îngheţat. Nu se mai putea continua în actualele condiţii. Mă bucur că o echipă din Valea Jiului ne va reprezenta la baraj. Normal ar fi ca Jiul Petroşani să promoveze, să reînnoadă tradiţia. Ar fi un punct de atracţie pentru alţi fotbalişti din vale. Eu cred că ar putea, face faţă, chiar locul 2 poate să-l prindă, cu 3 puncte şi un golaveraj bun, pot promova”, a precizat Vasile Scurtu, preşedintele Minerului Uricani.
”Decizia AJF Hunedoara este una absolut normală. Nu se mai putea continua în felul acesta… Practic, aşa-zisa ”varianta 3” fusese acceptată de toate echipele, deci aici nimeni nu poate comenta nimic, era un lucru stabilit dinainte. Referitor la şansele Jiului, dacă vor avea lotul valid, au mari şanse, dar eu zic că toate cele trei echipe au şanse egale. Chiar şi locul 2 îi poate duce în liga a III-a, în actuala situaţie orice se poate întâmpla. M-aş bucura, sincer, ca Jiul Petroşani să revină pe scena divizionară”, a declarat Eugen  Duma, preşedintele de la Inter Petrila.
”Personal mi-aş fi dorit să continuie competiţia, dar aşa, s-a respectat un protocol stabilit. Eu chiar îmi doream să jucăm, dar asta e! AJF Hunedoara a procedat corect. Despre Jiul? Mi-aş dori să promoveze, dar nu va fi uşor, mai ales dacă cei din Timiş şi Mehedinţi vor avea mai multe jocuri în picioare. Nu ştiu nivelul de pregătire a Jiului, dar repet, are şanse, depinde de tonusul care îl va avea la ora barajului”, a spus Flaviu Itul, antrenorul de la Retezatul Haţeg.
Ultima reuşită…
…la un meci de baraj a unei echipe din Valea Jiului a avut loc în urmă cu 18 ani, când la finalul sezonului 2001-2002, CS Vulcan juca la Arad cu CFR Timişoara. După 1-1 la finalul a 120 de minute, Vulcanul a câştigat la lovituri de departajare, scor general 5-4, portarul Doru Mârşava apărând două astfel de lovituri! CS Vulcan (antrenor Ioan Dosan) a folosit atunci echipa: Mârşava – G. Barbu, G. Trestian, Huşmaniuc, Epure (min. 91 Talos) – Irimia, Chivu (min. 60 Piri), I. Ilie, Herman (min. 62 Pocs) – Tesluţă, A. Miculescu (min. 80 Andruşca). Jiul Petroşani a  participat la un baraj  la Arad (15 iunie 2011), pierdut, 0-1 cu Flacăra Făget.
GENU TUTU

Un comentariu la „Fotbal, liga a IV-a Hunedoara / Merită orice efort pentru a readuce  Valea Jiului în sistemul divizionar naţional!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.