Legea „Resmeriţă II” a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Pensionarea anticipată cu doi ani înaintea vârstei standard, este posibilă. Iniţiativa senatorului Cristian Resmeriţă a primit votul final, iar acesta îi vizează şi pe oamenii care au trăit 3 decenii în Valea Jiului.
Iniţiativa legislativă a senatorului Cristian Resmeriţă prin care vârsta standard de pensionare pentru locuitorii din: Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroşani, Petrila, Baia de Criş, Ghelari, Băiţa, Hunedoara, Călan, Orăştie, Deva, Certej, Teliuc, Brad scade cu doi ani fără penalizare, a fost adoptată de Camera Deputaţilor.
Trăiesc un sentiment de mare bucurie, pentru că în urma adoptării acestei iniţiative legislative a mea, oamenii din întreaga Vale a Jiului, dar şi din alte localităţi ale judeţului vor putea ieşi la pensie cu doi ani mai devreme, fără să fie penalizaţi. Practic 80% din populaţia judeţului va ieşi la pensie pe această lege. a spus, imediat după adoptarea legii, Cristian Resmeriţă, senatorul din Valea Jiului.  Această lege, dă posibilitatea  celor care au trăit şi muncit 30 de ani într-unul dintre oraşele menţionate, să iasă la pensie mai devreme cu doi ani. La bază, senatorul spune că s-a gândit la oamenii din Valea  Jiului, cu precădere, pentru că aici au fost mereu probleme sociale. Posibilitatea pensionării cu doi ani mai devreme se va aplica şi  persoanelor de pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi, care îndeplinesc condiţiile menţionate.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Legea „Resmeriţă II” a fost adoptată de Camera Deputaţilor

  • 15 iulie 2020 la 21:27
    Permalink

    Spuneti ca este vorba despre cei care au trait aici,apoi spuneti ca este vorba despre cei care au trait si muncit!Sunt doua situatii total diferite!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.