Tribunalul Hunedoara a admis contestaţia individului cu privire la decizia judecătorilor din Haţeg. Suspectul a scăpat de arestul preventiv dictat de judecătorul de  drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Haţeg, astfel că va fi cercetat sub control judiciar. V. Marian a fost eliberat din Centrul de Deţinere şi Arest Preventiv Hunedoara, hotărârea tribunalului fiind definitivă.
Acţiunea de prindere a individului a fost derulată de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. Bărbatul de 36 de ani, din Baia Mare, judeţul  Maramureş, este acuzat că a făcut o pagubă de 200 de mii de lei. Acesta promitea servicii de curierat, de transport marfă, şi se prezenta la sediul persoanelor vătămate folosindu-se de nume false. Anchetatorii spun că ridica marfa şi dus era.
”În acest mod a înşelat un număr de patru persoane vătămate – societăţi comerciale de pe raza localităţilor Bărăştii Haţegului, judeţul Hunedoara, sectorul 4 Bucureşti, municipiul Ploieşti, respectiv comuna Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu, cauzând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 200.000 lei”, informa IPJ Hunedoara.  Bărbatul este cercetat pentru infracţiunea de înşelăciune, în formă continuată, punerea  în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui  autovehicul cu număr fals şi conducerea unui vehicul fără  permis de conducere.
Maximilian Gânju