Circuitul cu stâne şi foste mine la Petrila, aproape să primească banii

Un circuit turistic, ce începe cu mina Petrila şi se opreşte pe Transalpina, va primi finanţare pentru porţiunea din Cheile Jieţului.
Acolo, administraţia din locală va crea un rai autentic local, cu stâne muzeu, restaurante şi locuri de poveste, iar proiectul este în faza în care mai are nevoie de câteva clarificări.
Pe malul Jiului de Est, poţi ajunge pe Jieţ, în satul aflat la poalele Parângului, unde primarul din Petrila vrea să facă un muzeu al locului. A gândit totul ca un circuit pe care să îl urmeze oricine ar veni din vestul ţării spre Transalpina, iar proiectul este într-o fază avansată de evaluare la ADR Vest.
„Toate sunt pe un proiect pe care noi l-am scris şi l-am depus încă din anul 2018. A existat  o perioadă în care nu exista finanţarea de la POR, iar acum s-a deschis finanţarea. Noi am avut discuţii cu cei de la ADR, mai avem câte ceva  de clarificat, apoi vom primi şi contractul de finanţare”, a spus Vasilică Jurca, primarul oraşului Petrila.
Prin acest proiect, cei din  Petrila spun că vor să revigoreze  turismul în Petrila, pentru că   întreg conceputul este aşezat pe o axă foarte  interesantă. Totul începe la intrarea în sensul giratoriu de la Dărăneşti. De acolo, turiştii vor fi îndrumaţi pe drumul de centură, până la mina Petrila. Apoi, trecerea se face pe malul Jiului spre est, iar în Jieţ va fi această stână muzeu, cu restaurante, târg de animale, sau de produse tradiţionale. Proiectul ar urma să fie finanţat prin ADR Vest, iar până acum oraşul Petrila a mai primit finanţare pentru construcţia mai multor blocuri de locuinţe, dar şi pentru asfaltarea mai multor străzi. Acestea sunt deja în derulare, iar pentru proiectul turistic se aşteaptă ultimele   clarificări.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Circuitul cu stâne şi foste mine la Petrila, aproape să primească banii

 • 13 iulie 2020 la 22:11
  Permalink

  Bla,bla,bla,veverita impatura,Jurca campanie isi f?cea, pe ceva ce nu se va realiza .

  Răspunde
 • 14 iulie 2020 la 21:02
  Permalink

  era nevoie de o stana la fosta mina petrila e un bou mare acolo unul cenuse

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.