Turista de naţionalitate germană a vrut să coboare de pe Vârful Peleaga la Cabana Pietrele, dar a pierdut marcajul şi s-a rătăcit.
Femeia a sunat la numărul de urgenţă şi în căutarea ei au plecat jandarmii montani din Râu de Mori şi  salvamontiştii. [După aproximativ 2 ore de căutare, respectiv ora 01.10, o echipă mixtă  6 jandarmi – 3  salvamontişti au găsit femeia în vârstă de 36 de ani, în zona Baleia din Masivul Retezat. Persoana se afla în stare bună de  sănătate, nu a necesitat îngrijiri medicale şi a fost condusă în siguranţă la un spatiu de cazare din localitatea Nucşoara”, a informat IJJ Hunedoara.
Urs pe traseul turistic
Şi jandarmii montani din Straja şi Parâng  au intervenit pentru a goni un urs din zona traseelor montane, după ce doi turişti au sesizat prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 faptul că la coborârea de pe un traseu din Parâng au observat un urs. ”După aproximativ 2 ore de la primirea apelului jandarmii au interceptat turişti, aceşti fiind conduşi în siguranţă la Groapa Seacă unde erau cazaţi”, precizează sursa citată.
Maximilian Gânju