Proceduri mai simple pentru posesorii de autoturisme

Legislaţia privind înmatricularea sau radierea autoturismelor a fost simplificată. În plus, la Petroşani va funcţiona un birou de înmatriculare al autoturismelor.
Anunţul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela. În plus, se simplifică procedurile de  înmatriculare, radiere a Vehiculelor.
“În altă ordine de idei, pe lângă această simplificare pe care mi-am dorit-o de la începutul mandatului, o să procedăm şi la o descentralizare a  serviciilor de obţinere a permiselor de conducere şi de înmatriculare a vehiculelor, în sensul că acolo unde există  distanţe mari între reşedinţa de judeţ şi cetăţenii dintr-un judeţ care are o întindere foarte mare, vă dau drept exemplu Hunedoara, am decis, în viitor, să facem un proiect care să aprobe acest serviciu de cetăţeni. Să nu mai vină cetăţenii la  serviciu, în sensul în care, aşa cum am spus şi am dat exemplu Hunedoara, sediul judeţean de la Deva să poată avea un punct de lucru şi în Petroşani”, a spus Marcel Vela, ministrul de Interne, în cadrul unei conferinţe de presă. Procedura de înmatriculare a vehiculelor va fi  simplificată astfel încât cetăţenii nu vor mai sta la cozi şi nici nu vor mai trebui să se prezinte la sediile serviciilor de înmatriculări auto dacă locuiesc departe de reşedinţele de judeţ, a anunţat, vineri,  ministrul de Interne Marcel Vela. Prin acest ordin toţi dealerii de autoturisme şi producătorii, cum sunt Dacia şi Ford, au posibilitatea de a înmatricula direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul. De asemenea, într-un mod digital se pot face şi operaţiuni, cum sunt cele de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie sau obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare.
Cosmin BACIU

Advertisements