Investiţiile în staţiunea montană Straja au atras zeci de mii de turişti

Investiţiile pe care autorităţile locale de la Lupeni le-au făcut în ultimii ai în staţiunea montană Straja dau rezultate,  iar dacă la început localnici se întrebau ce câştigă pentru că o parte din impozitele şi taxele plătite de ei se duc în munte, acum, când au început să simtă rezultatele sunt mulţumiţi.
Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă susţine că acest trend va  continua deoarece este convins că staţiunea montană Straja va deveni motorul principal de dezvoltare a economiei locale.
”Nu de puţine ori, oamenii din oraş ne-au întrebat ce au ei de câştigat de pe urma investiţiilor pe care le facem în Straja. Iar răspunsul firesc începe să se vadă de la fiecare sezon turistic la altul. Straja aduce acum, doar în sezonul de iarnă, peste 100.000 de turişti în municipiul Lupeni, iar de ceva vreme, taberele de la Straja şi evenimentele cu  caracter naţional şi internaţional pe care le găzduieşte  staţiunea, aduc câteva zeci de mii de oameni în Lupeni şi pe timpul verii. Toţi aceşti oameni asigură menţinerea staţiunii, ceea ce înseamnă peste 500 de locuri de muncă pentru locuitorii din Lupeni, asigură dezvoltarea micilor afaceri locale şi aduc sume  considerabile la bugetul local, bani cu care reuşim să facem mai repede o serie de investiţii publice în oraş. Am spus acest lucru încă din momentul în care am venit la Primărie şi cred în continuare că Straja trebuie să devină principalul motor de dezvoltare al  comunităţii, din punct de vedere economic şi social. Pentru asta însă e nevoie în continuare de investiţii, iar  perspectivele pe care ni le oferă programele europene de finanţare nerambursabilă a unor proiecte în acest domeniu ne vor oferi, în mod cert, şansa de a continua  dezvoltarea staţiunii Straja şi, implicit, şansa de a continua dezvoltarea municipiului Lupeni”, spune primarul Lucian Resmeriţă.

Advertisements