Municipalitatea de la Lupeni implementează un proiect cu finanţare europeană dedicat persoanelor din categoriile vulnerabile.
Una din componente este cea a taberelor. Municipalitatea de la Lupeni a scos la licitaţie un contract de 330.000 lei care prevede servicii de organizare excursii, tabere şi de bune practici la nivel european în cadrul Proiectului ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea”.
Se vor achiziţiona servicii de organizare excursii, tabere şi de bune practici la nivel european, după cum urmează, Excursii deo  zi pentru 80 copii x 6 excursii ( 480 copii şi 10 cadre didactice pentru fiecare excursie), Tabere de 5 zile pentru 80 copii x 3 tabere (240 copii şi 10 cadre didactice  pentru fiecare tabără), tabere de 5 zile pentru 10 voluntari tineri x 2 tabere (20 de voluntari tineri şi 2 însoţitori pentru fiecare tabără) , excursii de 5 zile pentru documentare la Bruxelles şi Haga pentru 10 persoane x 2 excursii (20 persoane şi 3 însoţitori pentru fiecare excursie) Municipiul Lupeni este beneficiarul proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanţării Uniunii Europene.
Proiectul a demarat la 25 ianuarie 2018 şi se va finaliza în 24 ianuarie 2021 şi se derulează în parteneriat cu Asociaţia Umanitară Casa de Copii şi Liceul Teoretic “Mircea Eliade”din Lupeni şi cu EuroJobs SRL şi Asociaţia CROFMPS din Petroşani, în două cartiere din muncipiul Lupeni: Viitorului –zona ”Cioara Alba” şi Tineretului.
Obiectivul general al proiectului este Reducerea numărului de comunităţi marginalizate în care exista populaţie aparţinând minorităţii roma aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, de care vor beneficia în total un număr de 960 de persoane.
Cosmin BACIU