Licitatia la unul dintre cele mai importante drumuri turistice din Valea Jiului, cel spre statiunea Voineasa, a fost anulatã. Primarul din Petrila încã mai sperã cã rezolvã situatia.

Licitatia pentru repararea drumului ce pleacã din Valea Jiului si leagã judetul Hunedoara de Vâlcea a avut loc luna trecutã, la început, însã, a fost deocamdatã anulatã. Primarul de la Petrila, care a fãcut ani de zile demersuri la cei de la Drumurile Nationale spune acum cã mai sperã într-o minune. „Din pãcate, mi s-a spus cã licitatia care a avut loc în 8 octombrie a fost anulatã. Am aflat de la cei din Craiova, pentru cã drumul se aflã în custodia sucursalei de acolo, cã sãptãmâna trecutã a avut loc încã o licitatie pentru acest drum. Noi sperãm ca pânã la sãrbãtori sã se finalezeze aceste incertitudini si sã se stabileascã un câstigãtor. Din primãvarã as vrea sã fie reparat si modernizat drumul”, a precizat Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila.

DN 7A  a trecut, în martie 2011, de la Craiova, la Timisoara, iar lucãrile nu au fost o prioritate, desi, la aproximativ 30 de kilometri a fost amenajatã o statiune de schi la standarde europene, dar pe timp de iarnã, accesul este extrem de greoi.

Traseul, pânã la intersectia cu Vidra, este în proportie de peste 70 la sutã asfaltat, dar degradat si putini sunt cei care se încumetã sã îl strãbatã, chiar si vara.

Diana MITRACHE