Proiecte pentru modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ din Lupeni

Administraţia locală de la Lupeni a depus pe Axa 10 de finanţare europeană a unor programe de  dezvoltare locală, un număr de 4 proiecte pentru pentru  modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ de pe raza localităţii.
Potrivit primarului Lucian Resmeriţă infrastructura educaţională din municipiul Lupeni  trebuie să fie una care să poată asigura cadrul necesar unui învăţământ de cel mai înalt nivel pentru copiii din municipiul Lupeni, iar investiţiile în educaţie sunt o prioritate pentru administraţie. ”Avem un proiect pentru Liceul Tehnologic, unul pentru o grădiniţă şi alte două pentru tot atâtea şcoli gimnaziale. Pornind de la realităţile momentului pe piaţa muncii, am înţeles că mediul economic are nevoie de angajaţi cu un nivel cât mai mare de pregătire profesională. Venim în întâmpinarea acestei nevoi, tocmai prin investiţiile pe care vrem să le facem în acest scop la Liceul Tehnologic. Am cuprins aici, în proiectul nostru pe fonduri europene, nu doar reabilitarea spaţiilor şcolii, ci şi modernizarea atelierelor şcolii. Pornim de la ideea că degeaba avem un liceu tehnologic, dacă nu avem în structura acestuia ateliere şcolare corespunzătoare în care elevii să înveţe să devină sudori, electricieni, mecanici sau tâmplari. Asta cu atât mai mult cu cât, din acest an, avem în cadrul acestui liceu, şi şansa de a derula parteneriate cu agenţii economici, în cadrul învăţământului de tip dual, în care elevii pot nu doar să beneficieze de o serie de  avantaje pecuniare şi de şansa de a învăţa meserie direct de la reprezentanţii unor firme de succes, ci au asigurat chiar şi un loc de muncă la aceste firme după finalizarea studiilor profesionale”, spune primarul Lucian Resmeriţă.
Pe lângă aceste proiecte, Primăria Lupeni a depus la ADR Vest, un altul care vizează obţinerea finanţării pentru  modernizarea Şcolii  gimnaziale nr. 3 şi a Grădiniţei cu program normal ”Lumea  copiilor”, din fonduri europene, proiect la care deja au şi început lucrările de implementare, iar din fonduri de la bugetul local au fost realizate reparaţii şi mici investiţii în  reabilitarea unităţilor şcolare, dar au fost plătite şi burse şcolare pentru elevi, au fost acordate premii pentru elevii olimpici şi  campioni în competiţiile sportive naţionale şi internaţionale, dar şi pentru îndrumătorii  acestora.
”Viitorul comunităţii noastre depinde de modul în care vrem şi ştim să ne ocupăm,  permanent, de copii. De educaţia acestora, atât în şcoală cât şi în afara şcolii. Iar noi, administraţia locală, încurajăm tocmai acest tip de  atitudine, cu convingerea că nimic nu e prea scump şi totul e necesar atunci când este vorba despre copiii din municipiul Lupeni”, concluzionează primarul Lucian Resmeriţă.

Advertisements

2 comentarii la „Proiecte pentru modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ din Lupeni

  • 9 iulie 2020 la 08:57
    Permalink

    un copil care vrea sa invete invata si intr o banca de lemn un profesor scrie si pe o tabla de sticla cu creta nu trebuie an de an alta gresie alta faianta usi ferestre schimbate termoizolatii si aparatura care mai de care mai bine spuneti adevarul ca de aici ciupiti banuti pentru portofelele voastre nu pentru confortul elevilor

  • 9 iulie 2020 la 15:34
    Permalink

    oare vin alegeri ?

Comentariile sunt închise.