Două imobile din Petroşani au făcut obiectul mai multor ştiri de presă, tocmai pentru că sunt lăsate în paragină şi nimeni nu se mai ocupă de ele. Unul dintre ele este în centrul municipiul Petroşani, pe strada Timişoarei, iar celălalt în Colonia din Petroşani, lângă sediul Jandarmeriei.
Sunt atât de degradate încât au ajuns nişte ruine în care mişună şobolanii. Doar că  primarul de la Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi  a declarat, recent, că nu poate să facă nimic,  tocmai fiindcă nu îi aparţin.  Cei de la MAI au o altă  variantă. Imobilul din Colonie ar fi al Consiliului Judeţean Hunedoara, care era gata de acum mulţi ani să îl dea primăriei Petroşani, în timp ce cel de pe strada Timişoarei, încă nu a ajuns nici el la primărie.
Construcţia din colonie, însă, a rămas o ruină, în imediata vecinătate a blocului cu locuinţe sociale şi cei de la Interne explică:
„Din verificările efectuate în evidenţa de cadastru internă constituită la nivelul Direcţiei Generale Logistice, a rezultat faptul că acest imobil, compus din construcţii şi terenul aferent acestora în suprafaţă de 69.100 mp, a fost preluat în administrare de către Ministerul Afacerilor Interne pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara de la Ministerul Apărării Naţionale, în baza H.G. numărul 154 din 06.03.2000. Ulterior, prin producerea efectelor H.G. numărul 796 din 21.06.2006, imobilul situat în municipiul Petroşani, strada Tudor Vladimirescu, a fost transmis din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne, în domeniul public al judeţului Hunedoara şi în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, în vederea  amenajării unor locuinţe sociale pentru populaţia din zonă şi a unor spaţii de lucru pentru funcţionarea în condiţii  corespunzătoare a Regiei Autonome a Apei Valea  Jiului Petroşani şi a altor  instituţii publice.

Prevederile acestei hotărâri au fost puse în aplicare prin Procesul-verbal de predare-primire încheiat între Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara (înregistrat cu nr. 1034808/21.07.2006) şi Consiliul Judeţean Hunedoara (înregistrat cu nr. 5298/30.08.2006), prin care instituţia noastră a predat bunurile respective autorităţii locale”,  se arată în răspunsul înaintat presei de Biroul de relaţii cu presa din ministerul Administraţiei şi Internelor.
Preşedintele de atunci al CJH, Ion Mircea Moloţ, însă, a recunoscut că a cerut imobilul şi, fiindcă nu a avut bani, nu a mai făcut nimic.  „Ne încurca mult, că nu erau bani destinaţi unor astfel de lucrări şi, ca atare, nu am făcut nimic acolo. Nu îmi mintesc, însă, să ne fi cerut primăria Petroşani clădirea, pentru că aş fi dat-o. Ne trebuiau două hotărâri: una de la CJH prin care ne dădeam acordul să le-o predăm şi apoi primăria Petroşani urma să facă propria-i hotărâre de consiliu. Dacă nu s-a întâmplat aşa, înseamnă că acesta este rezultatul: nu s-a mai făcut nimic”, a spus Mircea Moloţ.
Şi, dacă venim mai sus, în oraş, pe strada Timişoarei, găsim un loc care ar putea fi de poveste, dacă ar fi îngrijit, dar aici sunt căscate geamurile rămase fără sticlă, iar de peste tot bălăriile au năpădit construcţia.
Potrivit Biroului de Presă al M.A.I, „În baza H.G. nr. 154 din 06.03.2000 şi a Protocolului de predare-primire nr. 16696 din 04.04.2000, Ministerul Afacerilor Interne a preluat de la Ministerul Apărării Naţionale imobilul în discuţie. Acesta se află în domeniul  public al statului şi administrarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi este înscris în Anexa 1 la H.G. nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului sub numărul M.F.P. 108207.
În anul 2000, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara a iniţiat demersuri pentru  reabilitarea imobilului, însă acestea nu s-au concretizat din cauza lipsei fondurilor, ceea ce a dus la deteriorarea continuă a imobilului.
Având în vedere faptul că imobilul nu mai era utilizat de unitatea de poliţie, pentru a i se da o destinaţie utilă, acesta a fost disponibilizat, iar Primăria municipiului Petroşani şi-a exprimat interesul pentru  preluarea şi trecerea imobilului din domeniul public al statului  şi administrarea M.A.I.- Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara în  domeniul public al municipiului Petroşani şi administrarea Consiliului Local al municipiului Petroşani. În acest context, ţinând cont de situaţia juridică a imobilului, de apartenenţa sa la domeniul public al statului, precum şi de faptul că prin predarea acestui imobil s-ar diminua patrimoniul Ministerului Afacerilor Interne, la nivel local au fost iniţiate demersuri de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara, în strânsă colaborare cu autorităţile administraţiei publice locale, în scopul identificării unei soluţii echitabile pentru ambele instituţii”,   se arată în  comunicatul MAI.
Nici în acest caz, nici în cel anterior, autorităţile locale, ori cele judeţene nu au făcut  nimic, iar recent, cei de la Clubul Copiilor, construcţie aflată în imediata apropiere  a uneia dintre clădiri,  şi-au exprimat speranţa că nu vor mai trăi încă un an în vecinătatea unei construcţii dubioase.
Diana Mitrache