Întâlnire cu oamenii de afaceri din Valea Jiului. La Universitatea din Petroşani a avut loc o întâlnire cu cei din mediul de afaceri privat pentru a discuta despre proiectele care vizează viitorul Văii Jiului. Această întâlnire vine în contextual în care în urmă cu două săptămâni Universitatea din Petroşani a fost gazda unei  importante întâlniri între directorul ADR Vest,  secretarul de stat de la Ministerul Fondurilor Europene şi UAT-urile din Valea Jiului.
”Ca de obicei mă bucur când avem şansa să ne întâlnim pentru lucruri care vizează viitorul Văii Jiului. Dacă acum două  săptămâni am avut o  întâlnire la iniţiativa directorului de la ADR Vest şi cu participarea secretarului de stat din Ministerul Fondurilor Europene,  specialişti, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi primarii din Valea Jiului. Această  întâlnire are loc cu oamenii de afaceri din Valea Jiului pentru a vedea şi punctul lor de vedere vis-a-vis de proiectele mari din Valea Jiului care pot avea finanţare europeană.  Este foarte important ca, cuvântul acestor oameni de afaceri să fie auzit şi să fie luat în seamă la aceste proiecte. Noi suntem deschişi în continuare la orice activitate de acest gen. Colegii noştri au participat şi la întâlnirile avute de cei de la PWC care se ocupă de o strategie a Văii Jiului care să cuprindă acest gen de proiecte. Un prim pas este acela de a se crea un ONG care să cuprindă toate structurile teritoriale din Valea Jiului şi respective toate UAT-urile. A fost un prim pas în coagularea eforturilor depuse de edilii din Valea Jiului pentru a obţine  fonduri care să atragă investitori aici şi să creeze locuri de muncă”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universităţii din Petroşani.
Universitatea din Petroşani demonstrează încă odată că este un  factor coagulant în Valea Jiului, atât pentru  administraţiile locale cât şi pentru mediul de afaceri.
Cosmin BACIU