Universitatea din Petroşani este pregătită pentru încă un eventual semestru online. Dacă situaţia pandemiei nu se va îmbunătăţi, iar din luna octombrie vor exista alte măsuri de distanţare socială, instituţia de învăţământ superior din Petroşani este pregătită şi pentru un astfel de scenariu.
De curând a fost achiziţionată încă o platformă online pe care vor fi încărcate toate cursurile pentru studenţii de la licenţă, masterat şi doctorat.
”Am făcut faţă cu bine provocării din semestrul doi şi am reuşit să asigurăm predarea cursurilor online pentru toţi anii de studiu, licenţă, masterat şi doctorat. Am mai reuşit ca examinarea să o facem toată online cu studenţii din toţi anii de studiu. Recent am achiziţionat o nouă platformă pe care putem încărca toate cursurile noastre şi deja putem interacţiona cu studenţii. Este o platformă care a fost instalată deja dar mai are câteva elemente de corelat. Aceasta va ajuta nu doar la predarea online ci şi la examinarea online. Suntem pregătiţi pentro o eventuală a doua etapă de predare şi examinare online”, a declarat Prof Univ  Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universităţii din Petroşani. Universitatea din Petroşani a luat încă de la începutul pandemiei o serie de măsuri care să-i protejeze atât pe angajaţi cât şi pe studenţi.
Cosmin BACIU