12

Varpalota – Petrosani, arc peste granite

Nu exista eveniment la Petrosani, ori in Ungaria, la Varpalota, fara ca reprezentantii celor doua comunitati sa aiba programe comune. Si de Zilele Municipiului Petrosani au ajuns doi reprezentanti din acest oras Mai mult »

f3

Parada copilariei la Petrosani

Copilaria a fost sarbatorta asa cum se cuvine la Petrosani, iar Parada Povestilor a creat atmosfera de basm pe care toti ne-o imaginam de mici. Sus pe picioroange, actorii au deschis alaiul Mai mult »

1

Monica Iacob-Ridzi: “GRATIEREA, SINGURA MEA SPERANTÔ

“Motivul pentru care am recurs la aceasta ultimã cale, este acela cã AS VREA SÃ MAI TRÃIESC, as vrea sã îmi pot creste copiii, sã îi sprijin în confruntarea cu bolile pe Mai mult »

2

AU PUPAT INELUL ÎMPÃRATULUI / Minerii, lãsati sã astepte în frig decizia deja anuntatã

Ministrul Andrei Gerea a sosit în Valea Jiului la chemarea minerilor, dar aproape cã i-a ignorat si i-a tinut peste 8 ore în frig în curtea Complexului Energetic Hunedoara. A preferat sã Mai mult »

3

Conflict dezamorsat de un protocol

Dupã trei zile de proteste, dintre care ultimele douã desfãsurate în curtea Complexului Energetic Hunedoara, minerii s-au reîntors la locurile de muncã. Asta dupã ce au fost anuntati de liderul lor, Petre Mai mult »

Category Archives: Eveniment

Pe Valea Jiului s-au pornit nedeile

5

Momârlanii din Valea Jiului au pornit nedeile, sãrbãtori populare care adunã la un loc, în jurul bisericii, toatã comunitatea, obicei asa cum este lãsat din mosi – strãmosi. Petrecerile câmpenesti din jurul bisericilor se tin lant si sunt prilej de bucurie si de reîntâlnire pentru … mai departe

Doi elefanti s-au legãnat prin Petrosani

12Aparitii inedite în centrul municipiului Petrosani. Circul a sosit din nou în localitate, iar pentru a fi siguri cã oamenii stiu de acest eveniment, circarii au scos la plimbare pe strãzile din Petrosani doi elefanti care au fost admirati de trecãtori. … mai departe

Veteranii de rãzboi, premiati la Petrosani

9Veteranii de rãzboi, care si-au riscat viata pe front pentru Patrie, vor fi premiti de Primãria Municipiului Petrosani. Aproape 3.000 de lei a alocat municipalitatea pentru premierea veteranilor de rãzboi din Petrosani. În total sunt 7… mai departe

Festival cu oameni de zãpadã

12Mirese, ursi în piscinã si multe alte sculpturi din zãpadã vor putea fi admirate, sâmbãtã, în statiunea montanã Straja atunci când va avea loc Festivalul Oamenilor de Zãpadã.
Toate creatiile depind numai de imaginatia participantilor la concurs, … mai departe

Sfârsit de sãptãmânã în sãrbãtoare la Uricani

11Nedeie pe muntele Tulisa de la Uricani. La sfârsitul acestei sãptãmâni, la Uricani va avea loc un eveniment pentru comemorarea eroilor neamului. Evenimentul de la poalele Retezatului va avea loc în data de 20 iulie.

”Cultura traditionalã este o compenentã fundamentalã si definitorie a identitãtii nationale a unui popor. Respectând traditia si acordând importanta cuvenitã locuitorilor zonei propun organizarea în data de 20 iulie 2013 aunor manifestãri care  sã nuanteze

Nedeile momârlãnesti strâng oamenii din Valea Jiului în jurul bisericii

11Imediat dupã Pasti, momârlanii din Valea Jiului pornesc nedeile. Petrecerile câmpenesti din jurul bisericilor se tin lant si sunt prilej de bucurie si de reîntâlnire pentru toatã comunitatea. Nedeile sunt organizate, din mosi – strãmosi si sunt programate în asa fel încât, pe cât posibil, sã nu coincidã cu o alta, a altei asezari de momârlani.

Chiar în ziua de Pasti, la Dâlja a avut loc prima nedeie, dupã care s-au derulat cele de la Sãlãtruc,  Biserica Sânonilor – care este

COPIII VÃII JIULUI CER DREPTUL LA VIITOR: ”Salvati Valea Jiului – Salvati mineritul”

8_1”Noi, copiii Vãii Jiului, rugãm Guvernul si Presedintele tãrii sã-si întoarcã privirea si spre Valea Jiului” – este mesajul de mobilizare a tinerilor pentru evenimentul de mâine, de la Petrosani. Specialistii din energie si secretari de stat vor fi prezenti la Simpozionul International Exploatarea Resurselor Minerale Conventionale, iar tinerii doresc ca mesajul lor sã fie temã pentru o solutie urgentã care sã vinã în sprijinul Vãii Jiului.

Politistul Sucila a fost luat de Crima Organizata

Proaspat eliberat din penitenciarul Aiud, unde se afla în arest preventiv, politistul Adrian Sucila a fost ridicat, din nou, de la domiciliu. Adrian Sucila a fost luat pe sus, în aceasta dimineata, de cei de la BCCO, fiind acuzat de pornografie infantila. Sucila va fi dus la audieri la sediul DIICOT din Deva si, potrivit unor informatii, probele ar fi existat la dosar de mai multe luni. Practic, dupa retinerea acestuia de catre anchetatori, din data de  4 iulie, a fost facuta si o perchezitie informatica si asa s-au descoperit probele care stau la baza acestui nou dosar. Adrian Sucila mai este judecat într-un dosar privind coruperea sexuala si act sexual cu un minor, fiul fostului viceprimar din Vulcan, Angela Stoica. În acelasi dosar este judecata pentru complicitate fiica politicianului, Mihaela Stoica. Din informatiile de pâna acum, fata este vizata si în acest al doilea dosar instrumentat de ofiterii BCCO si DIICOT. Mihaela Stoica a fost, de asemenea, ridicata de ofiterii de al Crima Organizata si dusa la audieri. Dosarul face referire la producere si detinere de materiale pornigrafice.

Carmen Cosman

Razii de amploare in Petrila in cautarea de hoti

Politistii hunedoreni cauta mai multe persoane suspecte de mai multe furturi din locuinte, masini si societati comerciale si au descins in patru locatii din Petrila.

DSC06715Patru perchezitii imobiliare au avut loc in aceasta dimineata intr-un imobil din orasul Petrila in cadrul unei actiuni care vizeaza identificarea mai multor suspecte de comiterea mai multor spargeri. Politistii spun ca vizate sunt mai multe persoane care au spart locuinte, masini si societati comerciale si care au furat bunuri ce depasesc suma de 25.000 de lei. In cadrul actiunii, politistii de la Petrila au fost sprijiniti de politistii de la Serviciul de Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) Hunedoara.

Carmen Cosman

 

Eminescu, celebrat la Petrosani

CasetaMihai Eminescu, poetul national, a fost celebrat ieri si la Petrosani. Cei 163 de ani trecuti de la nasterea, pe 15 ianuarie 1850, la Botosani, a marelui poet au fost marcati printr-o manifestare organizatã la Biblioteca Municipalã din localitate.

„De câtiva ani, în fiecare zi de 15 ianuarie, celebrãm nasterea poetului Mihai Eminescu. În acest an am pregãtit un program

Minerii de la Lupeni au renuntat la protest

Minerii de la Lupeni care au declansat vineri seara un protest spontan refuzand sa iasa din subteran au renuntat dupa mai multe ore de negocieri la conflict. Ortacii au iesit din mina in cursul noptii de sambata dupa ce conducerea minei le-a recalculat coeficientul de productie diferentiat, in functie de cei care lucreaza la suprafata si cei din subteran. Dupa aproape opt ore de protest cei 34 de mineri care au declansat vineri dupa amiaza un protest spontan in subteranul minei au renuntat la conflict si au iesit la suprafata. Ortacii erau nemultumiti de  faptul ca salariile lor sunt mai mici cu 8 procente fata de cele  negociate. Pana la urma solutia gasita de administratia minei Lupeni a fost de a recalcula coeficientul de productie, stabilit initial la 0,92 la suta, in functie de locul de munca, de la suprafata, respectiv din subteran. Astfel s-a ajuns ca pentru minerii care lucreaza in subteran acest coeficient sa creasca la 0,97 la suta, iar angajatilor de la suprafata li s-a stabilit un coeficient de 0,90. In urma acestor negocieri, in jurul orelor 2.00 minerii au iesit la suprafata.  Pe toata perioada declansarii protestului activitatea de exploatare a carbunelui nu a fost oprita.

Marius MITRACHE

 

Comisia mixta care a intrat in subteran nu a reusit sa-i convinga pe mineri sa renunte la protest

O comisie formata din conducerea minei, lideri de sindicat si de la societatea Nationale a Huilei a incercat sa-i convinga pe ortaci sa iasa din subteran si sa gaseasca solutii de stingerea conflictului, dar minerii inca nu au renuntat la protest.

Minerii au declansat protestul in cursul serii de vineri, cand au aflat ca vor primi mai putini bani, dupa ce au realizat un coeficient de productie de 0,92. Asta inseamna ca fiecare miner va pierde la salariu undeva in jurul valorii de 170 de lei. Directorul minei Lupeni, Sandu Sorin sustine ca intr-o luna normala, de 21 de zile lucratoare coeficientul de productie de 0,92 la suta este unul bun. In luna  decembrie insa au fost 19 zile lucratoare, iar oamenii au observat pe fisele de plata ca sunt mai putini bani decat de obicei pentru ca au lucrat mai putine posturi. La scurt timp de la declansarea protestului o comisie formata din conducerea unitatii miniere, lideri de sindicat de la mina, precum si directorul general al Societatii Nationale a Huilei, Nicolae Dragoi au coborit in subteran sa discute cu ortacii si sa-i convinga sa renunte la protest. Dupa aproape doua ore de discutii comisia a iesit la suprafata si initial s-a crezut ca vor iesi si ortacii, cu care sa continue discutiile in sala de apel pentru a cauta impreuna solutii. Numai ca pe drum minerii au decis sa se opreasca si sa mai astepte. Cert este ca pina in momentul de fata nu exista fonduri suplimentare pentru majorarea salariilor si nici pentru acordarea altor facilitati.

34 de mineri protesteaza de mai multe ore in subteranul minei Lupeni nemultumiti de salariile pe care urmeaza sa le incaseze. Ei au declansat vineri dupa amiaza un protest spontan in subteranul minei, cand au aflat ca vor primi bani mai putini.

Marius MITRACHE

Doua schimburi de mineri de la Lupeni protesteaza in subteran

IMG00373-20120201-1324

Doua schimburi de mineri de la Exploatarea Miniera Lupeni au declansat vineri dupa amiaza un protest spontan in subteranul minei, nemultumiti de coeficientul de productie calculat in functie de care le sunt stabilite salariile.

 Este vorba despre 24 de mineri protestatari, care au solicitat imediat ca directorul unitatii miniere, liderii de sindicat, dar si conducerea Companiei Nationale a Huilei sa vina la ei, in subteran, sa le explice cum s-a ajuns la acel coeficient, undeva la 0,92.  Directorul minei Lupeni, Sandu Sorin sustine ca intr-o luna normala, de 21 de zile lucratoare coeficientul de productie de 0,92 la suta este unul bun. In luna  decembrie insa au fost 19 zile lucratoare, iar oamenii au observat pe fisele de plata ca sunt mai putini bani decat de obicei. Mai mult, situatia este mai dificila si din cauza ca in decembrie s-a divizat si Compania Huilei, iar unitatea miniera Lupeni a fost transferata la o societate noua la care acum se stabileste bugetul. O comisie formata din conducerea unitatii miniere, lideri de sindicat de la mina, precum si directorul general al Societatii Nationale a Huilei Nicolae Dragoi s-au dus in jurul orei 19.00 sa discute cu ortacii.

Marius MITRACHE

A patinat pe drum

SAMSUNG

Un barbat din Petrila s-a ales vineri dimineata cu masina grav avariata si cu o sperietura pe cinste, dupa ce a derapat pe DN 66 si a intrat intr-o zona verde. Pe mai multe sosele e polei si soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta.

Omul rula pe directia de mers Petrila,Vulcan si, in dreptul minei Livezeni,pe DN 66  a incercat sa evite o masina care intrase in depasire si nu si-a mai putut controla masina. Asase face ca a intrat cu viteza in gardul viu de pe marginea drumului. „A venit unul de pe contrasens,am tras de volan, putin dreapta si am patinat. Cred ca asa am ajuns aici”, a declarat soferul. Ca sa iasa din gard, soferul a fost ajutat de pompierii din zona, dar se pare ca nici nu avea cauciucuri de iarna. Pe mai multe sosele din Hunedoara e polei si soferii suntr nevoiti sa circule cu mare atentie pentru ca traficulse desfasoara cu dificultate.

 

Diana Mitrache

 

Powered by WordPress | Designed by: diet | Thanks to lasik, online colleges and seo