Administratie

700.000 de lei costã sensul giratoriu de la Petrila

 

Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara au venit în Valea Jiului ca sã verifice locul în care va fi construit un sens giratoriu, la intersectia DN 66, cu drumul ce duce spre Petrila.
Este necesar pentru fluidizarea traficului rutier, mai ales cã aici au loc frecvent zeci de accidente rutiere, iar la cererea consilierului judetean Doinita Blãnesc, propunerea se  materializeazã în perioada urmãtoare. Totul tine de cât de mult va dura procedura legatã de licitatie.
„Sensul Giratoriu va fi executat în parteneriat cu Primãria Petrosani, cea care are proiectul tehnic finalizat si noi vom sustine financiar aceastã executie. Valoarea este de aproximativ 700.000 de lei. În urmãtoarea sedintã de consiliu vor fi aprobati si indicatorii economico-financiari, asa încât sã putem scoate la licitatie lucrarea”, a spus Mircea Bobora, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Proiectul tehnic cuprinde toate cererile ce, de-a lungul timpului au venit la primãriile din Petrosani si Petrila, dar si de la politia rutierã. „Noi vrem sã fluidizãm accesul în orasul Petrila, chiar de pe teritoriul UAT Petrosani. Sunt probleme  multiple si am avut multe cereri de la Politia Rutierã, care ne cere o solutie ca sã scãpãm de accidente, pentru cã, sãptãmânal, aici sunt accidente”, a mai adãugat si Costel Avram,  administrator public al judetului Hunedoara.
Durata de executie a lucrãrii este estimatã la nu mai putin de 8 luni, din momentul în care licitatia va fi adjudecatã, pentru cã totul tine de eventualele contestatii ce pot fi depuse.
Diana MITRACHE