Astăzi, 16.04.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara alături de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată.
Cercetările efectuate au stabilit că, începând cu anul 2021, în zona de vest a ţării (judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara) precum şi în municipiul Bucureşti, mai multe persoane s-au constituit într-un grup infracțional organizat, specializat în introducerea fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intra comunitar în scopul obţinerii de beneficii financiare substanțiale.
 Cu această ocazie, Comisarul General Al Gărzii Naţionale de Mediu, domnul Andrei Corlan, a declarat: “Astăzi se concretizează încă o etapă din războiul pe care Garda Naţională de Mediu îl duce împotriva colectării, deţinerii şi valorificării ilegale a deşeurilor.
Azi dimineaţă Garda de Mediu a participat la punerea în aplicare a unui mandat de percheziţie împreună cu DIICOT, într-un dosar care a fost iniţiat chiar de sesizările penale ale comisarilor GNM.
Menţionez faptul că la nivelul anului 2023, instituţia pe care o conduc a participat efectiv la punerea în aplicare a 32 de mandate de percheziţie.
Prin acest lucru, vreau să punctez încă o dată faptul că, GNM are paliere de colaborare excelente cu instituţiile de forţă în demersul de a combate fenomenele care, de mult timp, se petrec în România şi asupra cărora măsurile contravenţionale nu au fost de ajuns.
Tocmai de aceea, absolut toate faptele care pot fi considerate infracţiuni, vor fi abordate sub sfera sesizării penale de către instituţia noastră.”