5643 de candidați cer votul hunedorenilor. În unele localități, bătălia electorală este comparabilă cu cea de la facultățile de medicină. Au mai rămas câteva zile până când hunedorenii își vor alege primarii, consilierii locali, consilierii județeni și președintele Consiliului Județean Hunedoara.

La nivelul întregului județ, în bătălia electorală s-au înscris 5643 de candidați (pentru primar, consilieri locali, județeni și președintele Consiliului Județean Hunedoara. )

Pentru funcția de primar, la nivelul județului Hunedoara, cea mai mare bătălie se duce în capitala de județ. La Deva, 13 candidați s-au înscris în cursa electorală pentru funcția de primar.

În competiție pentru consiliile locale, bătălia este cruntă. Deva se pozitionează pe locul 6 la nivel național. Pentru cele 21 de locuri de consilieri, candidează 283 de persoane. Potrivit studiilor realizate de expertforum.ro, sunt 13.5 candidați pe un loc de consilier local.

Tot pentru Consiliul Local, la Hațeg sunt 8,8 candidați pe loc. Sunt 17 locuri în CL și 149 de candidați. La Petrila, sunt 166 de candidați pentru cele 19 locuri, astfel sunt 8.7 candidați pe loc. La Brad, procentul este ceva mai mic. 8.2 candidați pe loc. Sunt 17 posturi de consilieri și 140 de candidați. și în comuna Râu de Mori pentru cele 13 locuri din Consiliul Local candidează 106 persoane, cu un procent de 8.2 candidați/loc.

La nivelul județului Hunedoara în cursa electorală s-au înscris 51 de candidați independenți și 9 candidați pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Alegerile locale vor avea loc în data de 27 septembrie.

Cosmin BACIU