Totu-i bulversat în fotbalul românesc, începãnd cu echipa Nationalã si încheind cu Ligile inferioare. Liga a-II-a pare a avea cele mai mari probleme. Conform programului stabiit de F.R.F., începând cu acest sezon ea va avea o singurã serie, cu 22 de ecipe, urmând ca turul sã înceapã pe 30 iulie a.c. Este obligatoriu ca fiecare echipã sã aibã permanent în teren 3 jucãtori sub 21 de ani (nãscuti dupã 1 ianuarie 1995). Vor promova primele douã locuri, locul 3 joacã meci de baraj împotiva locului 12 din Liga I, iar ultimele cinci locuri retrogradeazã în Liga a-III-a.

Din 22, câte rãmân?

Din cele 22 de potentiale echipe la startul Ligii a-II-a 2016-2017, vreo 7-8 au mari probleme în a lua startul. Bugetele echipelor variazã între 350.000 de euro (C.S. Balotesti) si 500-750.000 de euro, acesta din urma apartinând echipei U.T.A. Existã însã echipe cu mari datorii, cu probleme de faliment sau insolventã (Petrolul Ploiesti, F.C.M. Baia Mare, A.C.S. Berceni) care au anuntat cã nu se vor înscrie. F.C. Brasov asteaptã si ea o decizie a tribulnalului pe 3 august, legat de faliment, la Bacãu oficialitãtile locale au anuntat cã-si retrag sprijinul, la fel s-a anuntat la Soimii Pâncota, iar  Farul Constanta a anuntat falimentul.

Deplasãri grele

Comasarea Ligii a-II-a într-o singurã serie va implica mari probleme legat de deplasãrile echipelor. Imaginati-vã o “plimbare” a echipei U.T.A la Brãila, cu 1500 km sau cei de la Luceafãrul Oradea la Cãlãrasi sau Afumati! Cea mai interesantã situatie este la Timisoara urbea de pe Bega având douã echipe în “B”, ACS Poli (antrenor Ionut Popa) recent retogradatã din “A” si ASU Poli (antrenor Sorin Brândescu), venitã din esalonul trei. Aici se vorbeste despre o fuziune, dar si despre posibila reînscriere alui ACS Poli în locul falimentarei Rapid Bucuresti, în Liga I.

Genu TUTU