5.000 de turiști au ajuns în week-end la Straja

Toate pârtiile au fost perfecte, a fost soare, a nins, iar salvamontiștii spun că a fost la un week-end incendiar la munte. La Straja a avut loc un concurs la care au fost înscriși aproape 200 de schiori, iar atmosfera a fost una perfectă.

Mii de oameni au urcat la munte, iar în Straja salvamontiștii au vorbit despre ce înseamnă un week-end perfect la munte.
„Vremea e stabilă, calitatea pârtiilor este de 9, pe o scară de la 1 la 10, iar afluența turistică pe acest sfârșit de săptămână, va depăși 5.000 de turiști, având în vedere că aici are loc
concursul Fisher. De sâmbătă de la prima
oră are loc, pe pârtia Platoul Soarelui”, a spus, la începutul week-end-ului, George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Peste 200 de schiori s-au înscris la concursul de sâmbătă din Straja și toți au fost susținuți de cei care au venit, la finele acestei săptămâni, pentru aerul curat, pentru zpada perfectă, pentru pârtiile perfect amenajate. Totuși, salvamontiștii le-au dat și sfaturi.
„În primul rând le recomandăm să nu intreprindă activități pedestre, ca schiul de tură, în zona înaltă. Asta, pentru căă pe creste, unde există depuneri de zăpadă, după vânt, zăpada încă nu este stabilă, iar o proastă abordare poate duce la avalanșe”, a mai adăugat George Resiga, șeful Salvamont Straja.
Salvamontiștii ne mai spun că ar mai
trebui să ținem cont de regulile din munte, dar și de cele de prevenire a răspândirii noului coronavirus, motiv pentru care masca și distanțarea socială sunt recomandate și la Straja.
Diana Mitrache