4 DECENII DE CARTE, la Petrosani

De 40 de ani, oamenii din Petrosani vin la bibliotecã. Sunt mii de cititori care au trecut pragul Bibliotecii Municipale si, cu acest prilej, elevii Colegiului National „Mihai Eminescu” din Petrosani, sectia de Filologie, au venit în locul din care, cu sigurantã, toti au împrumutat cãrti.
Este cea mai mare acumulare de carte scrisã din zona noastrã si locul în care, an de an, sute de tineri si nu numai tineri, îsi fac abonamente.
„Biblioteca s-a reînfiintat acum 40 de ani. Ea a mai existat si înainte, dar cu o întrerupere de aproximativ 10 ani. Astãzi, noi sãrbãtorim si avem o activitate, împreunã cu copiii  de la liceu si pot sã vã spun cã sunt interesati, si nu doar tinerii, mai ales de când avem si centrul de internet. Nu stim exact cifra cititorilor, pentru cã noi reînscriem la 5 ani lista, dar sunt sãptãmânal noi înscrieri, aproximativ 40 sau chiar 50 de cititori”, a spus Delia Grosu, bibliotecarã.
Biblioteca face parte din sistemul integrat al bibliotecilor din România, iar în anul 2006, dupã nenumãrate cereri, aceasta s-a mutat în spatiul în care functioneazã acum, situat în cartierul Aeroport, str.Aviatorilor nr.22 A. Biblioteca Municipalã Petrosani functioneazã ca institutie bugetarã si detine peste 58.000 de volume de cãrtii, periodice si alte documente. Pentru organizarea si functionarea bibliotecii, Consiliul local asigurã baza materialã si financiarã necesarã potrivit responsabilitãtilor ce le revin prin lege. Este de precizat faptul cã aceastã institutie va juca un rol deosebit în viata societãtii, prin intermediul stiintei si  va deschide noi orizonturi civilizatiei si culturii. Acest centru de  informare, cercetare, documentare, va pune la dispozitia utilizatorilor sãi (fãrã diferentiere de vârstã, rasã, sex, religie, nationalitate, limbã sau statut social) cunostinte si informatii din toate domeniile. Ea va oferi clientilor sãi colectiile de documente de care  dispune, colectii care vor trebui sã reflecte tendintele contemporane si evolutia societãtii precum si memoria omenirii si produsele imaginatiei.
Diana Mitrache

Un comentariu la „4 DECENII DE CARTE, la Petrosani

  • 14 aprilie 2018 la 17:50
    Permalink

    Da,au citit Sandra Brown.Halal cultura,se poate vedea in toata Valea Jiului.Sunt numai unul si unul.Avram Iancu de exemplu,lucreaza intr-o biblioteca dar daca il intrebi ceva despre cultura universala e habarnist.

Comentariile sunt închise.