3 august, data plecãrii minerilor din minele pe închidere

155 de mineri angajati la minele pe închidere îsi înceteazã activitatea si de miercuri intrã în preavize. Sunt printre cei care au lucrat la Petrila, Paroseni sau Uricani si care acum pleacã si salarii compensatorii.

„În prima etapã vor pleca 155 de persoane, urmând ca în trimestrul IV sã plece diferenta de 95 de persoane, deci o cifrã de 250 de persoane vor fi disponibilizati de la Societatea de Închideri de Mine. Plãtile compensatorii vor fi la nivelul anilor trecuti, adicã aproximativ 37.000 de lei brut. Se vor da într-o singurã transã”, a spus Aurel Anghel, directorul general al Societãtii Nationale de Închideri de Mine (SNIM). La iarnã, 880 de angajati vor mai lucra la închiderea perimetrelor mineire de la Paroseni si Uricani, pentru cã la Petrila se asteaptã decizia de conservare a clãdirilor de patrimoniu.

„Toate lucrãrile de la Paroseni si Uricani sunt în graficul de esalonare fãcut conform proiectului. O micã întârziere este la Petrila, din cauza acelor clãdiri istorice, pentru cã suntem cu proiectul reactualizat la Minsiterul Culturii, iar în câteva luni se va gãsi si acolo o solutie”, a mai spus Anghel.

Diana Mitrache

Un comentariu la „3 august, data plecãrii minerilor din minele pe închidere

  • 31 iulie 2016 la 20:36
    Permalink

    Fotografia e cu prostanii de la Lupeni, care vor pleca cu mana la koooooooooooaye.

Comentariile sunt închise.