Anul 2023 a fost un an bun pentru Universitatea din Petroșani. Au fost implementate o serie de proiecte de o importanță majoră atât pentru studenți cât și pentru cadrele didactice.

Mai mult decât atât anul 2023 a fost și unul aniversar pentru instituția de învățământ superior de la Petroșani, astfel aniversându-se 75 de ani de învățământ superior.
Rectorul Universității din Petroșani, Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai, spune că în acest an și numărul studenților străini care au venit la Petroșani este mult mai mare față de alți ani.
”Anul 2023 ca și an calendaristic a fost unul cu studenți din ce în ce mai mulți pe care îi vedem pe băncile universității. A fost un an în care am reușit să finalizăm câteva proiecte, am finalizat prima etapă a proiectului finanțat de Uniunea Europeană, cea a Consorțiului european EURECA-PRO și am început cea de a doua etapă a proiectului care va dura până în 2027. Este un an în care am reușit să dotăm universitatea și am reușit să facem o serie de reparații, să creăm condiții mai bune de studio în laboratoare și în sălile de curs. Este un an în care am aniversat 75 de ani de învățământ superior la Petroșani. este un an în care la EURECA PRO am avut întâlnirea tuturor partenerilor din consorțiu la care au participa 86 de studenți și profesori. Este un an în care avem din ce în ce mai mulți studenți străini și nu mă refer doar la studenții din Republica Moldova, ci mă refer la studenții din Africa, America Latină, Asia. A fost un an care arată o dezvoltare continuă a Universității din Petroșani”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Petroșani prin programele de studii pe care le oferă, s-a dovedit a fi tot mai atractivă în ultimii ani iar la terminarea studiilor, absolvenții își pot găsi locuri de muncă atât în țară cât și peste hotare.