20 de tineri vor avea parte de o experiență unică la o stână din Retezat

Un eveniment în premieră va avea loc în Parcul Național Retezat. Youth at the Top se numește evenimentul care va avea loc la stâna Buta. În perioada 8 – 9 Iulie 2021, Administrația Parcului Național Retezat vă invită să participați la prima ediție a evenimentului Youth at the Top în Retezat.
”Acest eveniment se desfășoară la nivel international în mai multe arii protejate și situri naturale din Alpi și Carpați, unde 20 de tineri (cu vârsta cuprinsă între 14 – 26 ani) sunt așteptați să participe la activități desfășurate în Parcul Național Retezat pentru a împărtăși o experiență fizică, educativă, culturală și artistică. Activitățile din acest an vor fi organizate în jurul temei comune: „Local food” (“Mâncare tradițională”). Evenimentul Youth at the Top este cofinanțat de către ALPARC (Alpine Network of Protected Areas) iar înscrierea și participarea persoanelor este gratuită. ATENȚIE! Pentru evenimentul “Youth at the Top” din acest an avem 20 de locuri disponibile”, arată Administrația Parcului Național Retezat. Evenimentul “Youth at the Top” desfășurat în Parcul Național Retezat își propune să desfășoare activități de informare, conștientizare și… degustare.
Evenimentul se va desfășura la una din stânele tradiționale din Parcul Național Retezat, unde participanții vor descoperi mai multe despre aria naturală protejată, despre activitatea rangerilor pe teritoriul parcului și despre practicile pastorale desfășurate de către ciobanii din Retezat.

Monika BACIU