2 medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, obținute de [ INCD INSEMEX Petroșani la Salonul International de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara 2021 ]

Cercetătorii de la INCD INSEMEX Petroșani s-au întors cu patru medalii, 2 de aur, una de argint și o una de bronz de la Salonul Internațional de Invenții și Inovații “Traian Vuia” Timișoara, manifestare științifică ce a avut loc în perioada 12-14 octombrie sub organizarea Societății Inventatorilor din Banat Timișoara, președinte ing. Remi Rădulescu, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, USAMVB, Continental Automotive și TVR Timișoara. Potrivit directorului general al INCD INSEMEX Petroșani, Artur Găman, anul acesta, în cadrul manifestării, au fost expuse 350 de invenții din 14 clase: medicină, agricultură, mediu, alimentație, electronică și electrotehnică, tehnic, mecanic sau paramedicină etc., create de inventatori din 6 țări: Ungaria, Serbia, Germania, Siria, România și Moldova. Componența juriului a fost alcătuită din inventatori și cercetători, specializați pe fiecare clasă.
“Ca în fiecare an, INCD INSEMEX Petroșani a participat la aceasta manifestare științifică cu 4 invenții, fiind premiat cu 2 medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz. Invențiile câștigătoare sunt:1. Stand computerizat pentru prepararea unui amestec de gaze inflamabile/toxice/asfixiante. 2. Metodă de determinare invazivă continuă a vitezei aerului. 3. Sistem de determinare continuă a vitezei aerului. 4. Sistem scalabil specializat pentru verificarea parametrilor de funcționare pentru articole pirotehnice de uz profesional – Categoria F4”, spune Artur Găman. Criteriile de departajare au fost: noutate, aplicații, avantaje, preț, protecția mediului, impact social și economic. Având în vedere situația actuală a pandemiei, a fost organizat un preambul al Salonului de invenții și inovații “Traian Vuia” 2020, miercuri 7 octombrie. Astfel, a avut loc o prezentare mixta – online si cu prezenta fizica – a invențiilor și inovațiilor ce au fost expuse ulterior, în perioada 12 -14 octombrie, în cadrul salonului de la Timișoara. Deschiderea salonului, prezentarea invențiilor, jurizarea și festivitatea de premiere a avut loc online și a fost televizată în direct pe un post de televiziune local.