15 ani de lecturã, la Petrila

Biblioteca orãseneascã din Petrila a ajuns la adolescentã. Zilele trecute s-au împlinit 15 ani de la înfiintarea edificiului de culturã.

Mii de persoane care au trecut pragul bibliotecii au aflat cum este în lumea magicã a cãrtilor. Filele volumelor de aici i-au îndrumat pe cititori. La evenimentul aniversar au luat parte zeci de persoane.

“Alãturi de noi au fost prezente în jur de 40 persoane cãrora le multumim si pe aceastã cale. În privinta prezentei, am avut o surprizã plãcutã si una mai putin plãcutã. Surpriza plãcutã a fost participarea din partea Bibliotecii Judetene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva a unor reprezentante de vazã: Luminita Vulcan – sef serviciu relatii cu publicul, Mariana Marian bibliotecar metodist, cea la care alergãm toti bibliotecarii din judet când avem o problemã si dna Simona Mãrginean – bibliotecar. Surpriza mai putin plãcutã a fost faptul cã, cutia pregãtitã pentru extragerea biletelor de tombolã a fost prea mare; ne asteptam ca sala sã fie plinã ochi…”, spun oficialii bibliotecii pe blogul institutiei.

Bibliotecarii îsi amintesc cum a început aceastã cãlãtorie frumoasã în lumea cãrtilor.

“Am vizionat materialul pregãtit, 15 – 20 de minute în care am comprimat cei 15 ani de existentã ai bibliotecii noastre. Emotionant pentru bibliotecar sã-si aminteascã debutul bibliotecii sale! Luarea în grijã a celor 9214 volume de carte, la vechea bibliotecã din Lonea, sediu care stãtuse închis mai bine de 6 ani, geamuri sparte, mult praf si muuuulte muste moarte… Spuneam cã biblioteca noastrã ar trebui sã primeascã numele de Pasãrea Phoenix, parcursul, cresterea si dezvoltarea bibliotecii în acesti ani, drumul pe care-l avem în fatã”, mai spun cei de la Biblioteca Petrila.

Monika BACIU