14 blocuri vor fi reabilitate la Petrosani

1.200.000 de lei sunt prinsi în bugetul Primãriei din Petrosani pentru reabilitarea a nu mai putin de 14 blocuri. Este vorba despre constructii aflate în mai multe zone din Petrosani, iar primarul a declarat în sedinta de consiliu cã s-au prezentat douã firme la licitatie.
„Sunt scoase 14 blocuri la licitatie pe fonduri europene. Nu este scos niciun bloc de pe listã. Sunt 3 calupuri de blocuri si le scoatem la licitatie pe rând, în functie de  cum a fost fãcutã documentatia” , a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Toate aceste constructii care asteaptã acum reabilitarea sunt pe fonduri europene si primarul sustine cã lucrãrile ar putea sã înceapã din primãvarã. Autoritãtile locale cautã, încã de anul trecut,  constructor care sã  realizeze lucrãrile a cãror valoare este estimatã la suma de 2.631.496. Este vorba de proiectul “Executie lucrãri în cadrul proiectului „Cresterea  eficientei energetice a blocurilor de locuinte din municipiul Petrosani” – pe loturi: Lot 1: Bloc 3 str. Aleea Poporului; Lot 2: Bloc 19 str. General Vasile Milea; Lot 3: Bloc B str. Constructorul”.
În mare parte, este vorba despre lucrãri ce prevãd reparatii la elementele de constructie a fatadelor,  izolarea termicã a fatadei,  închiderea balcoanelor,  izolarea termicã a plãcii pe subsol,  termoizolarea plãcii peste ultimul nivel, ori de  înlocuire a acoperisurilor.
Diana Mitrache

3 comentarii la „14 blocuri vor fi reabilitate la Petrosani

 • 20 februarie 2020 la 11:44
  Permalink

  Cine-l mai crede pe acest primar !!! Cine la botezat Pinochio cred ca a avut motive .Pina acuma ,era cuprins si blocul 2 din Carpati .Ba am si primit scrisori acasa !!! Apoi a spus ca nu s-au prezentat la licitatie nici o firma !! Ca acum ,…sa spuna ca vor reabilita alte bocuri din alte trei zone a Petrosaniului.Concluzii,…trageti singuri dragi cetateni .

 • 20 februarie 2020 la 19:11
  Permalink

  Vai Pinochio e grea geografia:ce inseamna 14 blocuri in 3 loturi pe care le mai si enumeri… pe loturi: Lot 1: Bloc 3 str. Aleea Poporului; Lot 2: Bloc 19 str. General Vasile Milea; Lot 3: Bloc B str. Constructorul”. O rugaminte mai bine taci,anul trecut abia sa realizat(finalizat anveloparea unui bloc din cartierul aeroport)

 • 21 februarie 2020 la 11:44
  Permalink

  La Lupeni si la Vulcan se vor reabilita cate 1400 de blocuri, nu doar 14.
  Ba NU, ca primarii nu stau la bloc.

Comentariile sunt închise.