14.238 hunedoreni vor primi pachete de igienă distribuite de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), a început distribuirea celei de-a treia tranșe a pachetelor de igienă în județul Hunedoara.
Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a desemnat o echipă din cadrul Instituției Prefectului care asigură sprijin autorităților locale pentru distribuirea pachetelor trimise de Guvernul României.
În cele 69 de comune, orașe și municipii ale județului Hunedoara, beneficiarii acestor ajutoare vor primi pachetele care conțin fiecare produse de igienă, astfel: 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.
Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:
– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.