12 decembrie – insolventa CEH, la mâna magistratilor

Data de 12 decembrie este stabilitã pentru judecarea dosarului de insolventã în care ar urma sã intre Complexul Energetic Hunedoara.  Dacã acestia vor da verdictul favorabil, atunci cel mai mare angajator al judetului Hunedoara va intra în faliment, lucru pe care sindicatele nu si-l doresc deloc, în acest moment.
„Pe data de 12 este procesul cu insolventa si pozitia noastrã rãmâne aceiasi. În momentul de fatã, o insolventã pentru CEH, având în vedere si modificãrile legislative pe aceastã lege, ne aduc în situatia intrãrii în faliment. Noi vom face tot ce se poate sã nu se ajungã aici si sperãm ca si instanta sã actioneze în acest sens”, a spus Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH. Minerii si energeticieni sunt constienti cã falimentul e cea mai proastã solutie, motiv  pentru care sindicatele au intervenit în acest proces.
„În primul rând, am fãcut acea interventie în proces, unde ne-am exprimat clar punctul de vedere .si stim toti cã am  mai trecut prin stãri de insolventã si cã atunci am avut oameni în stradã, drepturi neîncasate si, mai mult, activitãti pe partea minierã oprite”, a mai precizat liderul de sindicat.
Complexul Energetic Hunedoara a fost în situatia de a i se declara insolventa încã din 2015, iar acum, dosarul a fost repus pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia dupã ce Înalta Curte de Casatie si Justitie a respins solicitarea Sindicatului Noroc Bun care a depus o cerere de interventie. Potrivit procedurii, instanta are douã variante, fie admite intrarea în insolventã a CEH, fie o respinge. Compania a fost înfiintatã în 2012, prin comasarea Electrocentrale Deva si Electrocentrale Paroseni cu mine de huilã. Datorii istorice de peste un miliard de euro au fost sterse atunci, pe motiv cã numai asa poate fi restructuratã activitatea din sistemul energetic. Însã noua companie de stat a mers la fel de prost ca înainte de reorganizare.
Diana Mitrache

5 comentarii la „12 decembrie – insolventa CEH, la mâna magistratilor

 • 11 decembrie 2018 la 20:15
  Permalink

  magistratii o sa joace ce le canta sefii din psd

 • 12 decembrie 2018 la 09:57
  Permalink

  Glumiti cand spuneti ca „insolventa CEH e la mana magistratilor”. Mai degraba pare ca toate deciziile instantelor referitoare la insolventa CEH nu au avut nicio legatura nici cu legea, nici cu interesele reale ale societatii.

 • Pingback:12 decembrie – insolventa CEH, la mâna magistratilor | Realitatea Petrileana

 • 12 decembrie 2018 la 12:00
  Permalink

  Sa se aloce bani nerambursabili de la U.E. pentru inchiderea totala si definitiva a C.E.H. -ului si pentru acordarea unei ordonante decente tuturor angajatilor !!!

 • 16 decembrie 2018 la 18:34
  Permalink

  nu ne facem griji atata timp cat sunt bani la bugetul statului

Comentariile sunt închise.