●Rugby D.N.S. Ediția 2021-tur. Analiză. ȘTIINȚA PETROȘANI MEREU ÎN FRUNTE!

I ată că rugby-știi din „Dealul Institutului” au încheiat turul sezonului D.N.S. pe primul loc, practic rămânând acolo unde încheiaseră sezonul precedent. Cu doar o singură înfrângere, 20-25 în etapa a 2-a la Bârlad, studenții petroșeneni au fost peste toți adversarii lor, indiferent de locul desfășurării meciului. Au dominat clar la capitolul eseuri, cu 51 de reușite.

Răzvan Barbu, cel mai eficient

Plecat de la Polotehnica Iași (originar din Lupeni) la C.S.Năvodari în 2018, apoi la ACSTomitanii Constanța, Răzvan Barbu (28 ani) a venit la Știința Petroșani în 2020. A avut un sezon bun, câștigând campionatul D.N.S. 2020-2021. Acum a avut din nou destule reușite, printre care și cel mai eficace jucător, cu 10 eseuri + 23 transformări + 6 lovituri de pedeapsă, deci, nu mai puțin de 126 puncte reușite de acesta, din totalul de 343!
Ceilalți marcatori ai Științei Petroșani: Curta – 4 eseuri, Baraulea, Carvațchi, Ivanciu, A.Barbu- 3 eseuri, Zamfir-2 eseuri+2 tr., Năstăsiei-2 eseuri, Roman, Virag, Olteanu-2 eseuri, Borș-1 eseu+4 tr., Bencea,Zarnea, Stuparu, Ioniță, I.Tudor, Buturugă, Carpo, Ghiarasim, Matei, Savu-1 eseu.

ȘTIINȚA PETROȘANI | 2021 – tur
Linia I
Baraulea(pilier), Vâlceanu (taloner), C.Olteanu (pilier)
Linia II-a
Carvațchi, Andr.Barbu
Linia III-a
R.Morrison, A.Ghiarasim (flanckeri), Carpo (închizător), Cr.Zamfir (mijl.grămadă), Seb.Munteanu (uvertură), Ivanciu, Cr.Curt (aripi), I.Tudor, Bencea (centri), Răzv.Barbu (fundaș).
Au mai jucat: Zârnea, V.Popa, Jerebie (pilieri), Virag (taloner), O.Popa, Buturugă, Ciule (linia a II-a), D.Ivan (linia a III-a), Croitoru, Al.Lupu, Savu (mijlocași la grămadă), Borș (mijlocaș la deschidere), Stuparu, V.Bălan, Ioniță, Năstăsiei, Matei (centri), Roman (aripă).

RĂZVAN, DIN LUPENI NĂSCUT ÎN ANUL VICECAMPIOANEI „MINERUL”!
Răzvan Barbu (născut pe 6 aprilie 1993), este cel mai „en vogue” jucător al echipei de rugby Știința Petroșani. Cu cei 1,86 m ai săi și cele 85 kg, Răzvan Barbu se prezintă cu aliura unui star de cinema dar el, fundașul cu
cele mai multe puncte marcate pentru Știința în acest campionat, vine dintr-o altă poveste.
Vine din orașul Lupeni cel care pornea cu echipa „Minerul”, în anul în care s-a născut Răzvan Barbu, acea generație 1993-1994, care devenea vicecampioana României, la mare luptă cu Dinamo București! Minerul Lupeni, atunci cu generația lui Câșu, Ceru, Opaină, Șușinschi, Piu, Mărmănean, Scafariu, Coco Patrichi…
Minerul Lupeni a dat întotdeauna rugbiști de elită. Iată că acum 28 de ani, în acele vremuri pentru bune pentru rugby-ul lupenean, apărea pe lume Răzvan Marian Barbu, la patru ani diferență de fratele mai mare, Andrei Constantin Barbu.
Acum, amândoi fac parte din echipa Științei Petroșani, aducând parcă parfumul de glorie de altă dată, al acestui sport al Văii Jiului.

GENU TUTU