●Fotbal, Juniori U.19 (gr.2002) / C.S.M.DEVA, O CAMPIOANĂ MERITORIE

S -a încheiat „forma scurtă” a Campionatului județean de juniori U.19 (16-18 ani), o formulă adaptată pandemiei, doar cu un tur și cinci echipe înscrise, toate echipe de juniori ale unor formații de Liga a IV-a.

Un campionat-maraton disputat pe parcursul a 12 zile, cea mai rezistentă dovedindu-se a fi C.S.M.Deva (antrenor Marius Sârbu), cu punctaj maxim și niciun gol, primit!
Sub așteptări Inter Petrila, bătută pe linie, modestă Minerul Uricani și prea puțin Jiul Petroșani…

Ș I TOTUȘI, CÂTEVA TALENTE…
Ca unul care am văzut toate cele trei jocuri ale Jiului pe teren propriu (0-1 cu C.S.M.Deva, 1-2 cu Retezatul Hațeg, 3-0 cu Inter Petrila), pot spune că dintr-un lot de 18 jucători rulat de antrenorii Cosmin Kanduth și Damian Militaru, am remarcat vreo patru dintre tinerii componenți ai echipei.
Darius Fage, un fundaș a cărui principală calitate este viteza, Nicholas Lovas, fundaș și mijlocaș stânga, cu o bună viteză și dăruire exemplară sau Edi Gheocea, un mijlocaș de viteză. Deci, câteva talente, multe speranțe…
Antrenorul Damian Militaru a declarat: „Sunt mulțumit, în general, de aportul băieților, care au trecut printr-un an greu. Nu am urmărit neapărat vreo performanță, a fost în primul rând, bucuria reînceperii campionatului. C.S.M.Deva a meritat locul 1 în final, iar în ceea ce ne privește pe noi, ne-am bucura ca pentru sezonul din toamnă, să putem alege pentru Liga a III-a vreo 4-5 jucători, să putem avea continuitate pentru aceștia la un nivel superior”.

GENU TUTU