●Fotbal. Jiul Petroșani-Viitorul Șimian 1-3! JOC BUN DUPĂ PAUZĂ

Jiul Petroșani a abordat partida amicală cu proaspăt divizionara de Liga a III-a, Viitorul Șimian, cu o serie de jucători aflați în probe pentru viitorul campionat care începe pe 28 august a.c. Doar lecturând echipa introdusă în teren de antrenorii Jiului (Avram Moldovan, Cosmin Kanduth, Damian Militaru) ne dăm seama că se caută în continuare formule…
Astfel Jiul a jucat cu: Trașcă-Caralicea, Bolojan, Pușcașu, Lovas-Bădărău, Simoneac, Sorea, Chirițoiu-Bg.Petrescu, Mazilu, după pauză evoluând Adi Farcaș (portar), Bălăceanu, Lupu, Keseg, Oct. Ionică, Irimia, Stoicoiu, Moțoi, Cocină, Tuță.


După o primă jumătate de oră echilibrată, oaspeții reușesc în doar zece minute să conducă cu 3-0! Vor înscrie Luică (min.35), Pasi (min.42) și Sărăcin (min.45).
La reluare, noii introduși în echipa petroșeneană, aduc un alt suflu, reușind golul de 1-3 prin Stoicoiu (min.70), cu un șut frumos de la 10 m, după o reușită combinație de atac. Am remarcat arbitrajul bun a lui Ovidiu Cârstea (Petroșani), intervențiile prompte ale masorului Bebe Fage, atât pentru gazde, cât și pentru oaspeți, dar și prezența benefică a galeriei, care, se pare, și-a făcut încălzirea pentru noul campionat.
„Suntem în continuare în căutarea unei formule cât mai aproape de ceea ce dorim noi. Am avut în prima repriză o echipă cu media de vârstă de 20 de ani. Ne trebuie pentru noul sezon doi fundași centrali și un vârf. Eu cred că în două săptămâni vom pune lucrurile la punct. Așteptăm un prim test oficial meciul din Faza I a Cupei României care va avea loc pe 28 iulie a.c. Atunci am putea trage primele concluzii”, a precizat unul dintre antrenorii Jiului, Cosmin Kanduth.
GENU TUTU