● Fotbal. Cupa României. Jiul Petroșani – C.S.Hunedoara 0-5 (0-2) / GREU CU PROFESIONIȘTII…

Jiul Petroșani – C.S.Hunedoara 0-5
Jiul (antr.Avr.Moldovan):
Trașcă-Bădărău (min.80 G.Turcu), Cocină (min.62 Mărmăneanu), R.Sandu (min.80 Simoneac), Keseg-Herci, Seleje (min.80 Tuță), Adr.Marin, Oct.Ionică-Bălăceanu, Cuibari (min.62 Mazilu).
C.S.Hunedoara (antr. Florin Maxim):
Lefter-A.Vlad, Gomes, Rodrigues, Trășcan-Bradu, R.Cristian (min.63 Fl.Iacob), Da Motta (min.67 A.Dumitru), Herghiligiu (min.63 Simon)-Arnăutu, L.Buș (min.63 Mogoș).
Arbitru: Claudiu Gaitin – Timișoara.
Spectatori: 1.000
GOLURILE:
0-1: L.Buș 9min.10) din apropiere;
0-2: Motta (min.18) cu boltă;
0-3: Herghiligiu (min.60) din 11 m, după un fault a lui Oct. Ionică la Buș;
0-4: Fl.Iacob (min.68) din acțiune;
0-5: Arnăutu (min.84) din 11 m, apără Trașcă, reia în gol același Arnăutu.

Marele câștig al meciului, aproape 1.000 de spectatori!
În rest, dureros ce s-a întâmplat pe teren… Am văzut o echipă groggy, care nu s-a regăsit în fața unei echipe bine montate, cu statut de profesioniști – unii dintre jucătorii hunedoreni au salarii de 2.000 de euro!-, cu trei brazilieni puternici în echipă, plus cunoscutul Laurențiu Buș (ex.Oțelul Galați, Rapid, ASA Tg.Mureș, F.C.Botoșani, Astra Giurgiu, Academica Clinceni), cu aproape 200 de meciuri în Liga I.
Jiul a început destul de curajos, sub încurajările continue ale unei excelente galerii, dar apoi s-a stins repede sub tăvălugul „legiunii” hunedorene. Pe măsură ce trecea timpul, s-au văzut
limitele la unii jucători, sufocați pur și simplu în propria neputință.
Au fost momente de uluire după primirea extrem de ușor a primelor două goluri, jiuliștii practicând un joc departe de poarta lui Ștefan Lefter (17 ani), în care doar Cuibari a încercat prin acțiuni individuale să spargă zidul defensiv al masivilor apărători brazilieni ai Hunedoarei.

A fost o mare diferență de abordare față de meciul anterior de Cupă, 6-1 cu Gilortul Tg.Cărbunești, acest 0-5 cu C.S.Hunedoara fiind un adevărat duș rece pentru petroșeneni.
Declarații
„Toți suntem vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat. Proporțiile scorului sunt rușinoase, nu avem nicio scuză. Un duș rece care sper că ne-a adus cu picioarele pe pământ. Nu ne face cinste o astfel de înfrângere, cel puțin prin diferența de goluri. Vom analiza ceea ce s-a întâmplat, asta e… Mulțumim
minunatei galerii care ne-a încurajat permanent”, a declarat antrenorul jiulist Avram Moldovan.
Galeria
90 de minute, o galerie compactă formată din câteva zeci de suporteri (sub „comanda” lui Costel Grigore), au creat o atmosferă superbă în tribunele stadionului „Petre Libardi”. Deși era cunoscută animozitatea față de gruparea hunedoreană, nu s-au strigat trivialități la adresa oaspeților, galeria încurajând la modul cel mai civilizat echipa Jiul. Bravo și tot așa!
Veterani de 90 de minute
Cei mai vârstnici jucători titulari de pe teren au fost Robert Cristian (33 ani) și Laurențiu Buș (34 ani) de la C.S.Hunedoara. Ei au rezistat cu brio pe întreaga durată a partidei, fiind printre cei mai buni de pe teren. Robert Cristian, este o mai veche cunoștință a iubitorilor de fotbal din Valea Jiului, el evoluând în Divizia „B” la Minerul Lupeni, în perioada 2008-2010. A mai jucat la Corvinul Hunedoara, Arieșul Turda, Metalul Reșița și C.S.M.Deva.
Hunedoara, „pe urmele” Jiului
În curând, în zilele de 3-4 septembrie a.c., echipa C.S.Hunedoara, care va reveni la numele „Corvinul”,
va aniversa 100 de ani de existență (1921). Vor avea loc o serie de festivități cu acest prilej, așa cum s-a întâmplat în anul 2019 cu Jiul Petroșani, care a împlinit atunci 100 de ani.

GENU TUTU