„Gruparea Sasa”, luata din izmene de mascati

Membrii unui clan interlop din cartierul Sasa – Petrosani au fost ridicati din paturi de mascati, in urma unei actiuni cu efective marite derulate joi dimineata. La actiune au participat criminalisti, politisti de la TF si mascatii de la DPIR, iar de la domiciliile suspectilor au fost ridicate mai multe bunuri susceptibile ca ar proveni  din furturi.

Ca din oala au fost luati cei 8 membri ai „Gruparii Sasa”, peste care au navalit zeci de politisti si mascati inca de la 7 dimineata. Suspectii au fost luati din pat si dusi la audieri, iar de la domiciliile lor au fost ridicate mai multe bunuri acre ar putea proveni din furturi.

„Actiunea a demarat la ora sapte si a fost una cu efective marite la care au participat politisti de la Investigatii Criminale Petrosani, de la Transporturi Feroviare si din cadrul DPIR. Au fost vizati opt suspecti care se ocupau cu sustragerea de bunuri de pe infrastructura de cale ferata, din locuintele din zona Salaturc, Aninoasa si de pe platforma industriala Livezeni. Ei sunt audiati si au fost ridicate mai multe bunuri despre care urmeaza sa stabilim provenienta, bunuri cum ar fi aparatura electronica, motoare electrice, drujbe sau diferite unelte”, a declarat comisarul Stefan Ciuca din cadrul Politiei Petrosani.

Suspectii ar putea face parte dintr-o grupare mult mai mare, cu increngaturi in mai multe judete, iar oamenii legii spun ca multe dintre bunurile furate au fost deja plasate in alte zone ale tarii cum ar fi piata de vechituri din Tg. Jiu.

Politistii spun ca, fata de aceeasi perioada a anului trecut, in Petrosani numarul furturilor de subzistenta a crescut cu aproximativ 20%, iar astfel de actiuni vor mai urma. O alta grupare de hoti, care isi avea cartierul general tot in Sasa, a fost destructurata anul trecut de politisti.

Carmen Cosman