Interviu

„Decat sa fii codas la oras, mai bine in satul tau fruntas”

In privinta zvonurilor ca ar parasi PRM in favoarea altor partide sau aliante, Costel Avram din Verseni il citeaza pe Ion Creanga din Humulesti / „Decat sa fii codas la oras, mai bine in satul tau fruntas”

Referitor la diferitele speculatii care au aparut in presa cu privire la trecerea liderului PRM, Costel Avram, la alte formatiuni sau aliante politice i-am solicitat acestuia un scurt interviu pe aceasta tema. Am dorit sa avem precizari suplimentare si am intentionat sa clarificam, pe deplin, situatia.

-Prin urmare, sunt doar zvonuri sau exista un sambure de adevar? Treceti sau nu treceti in alta barca politica? E un exercitiu foarte la moda in aceste zile…

-Nu, in mod hotarat, nu. Va dau doua argumente de ultima ora: daca as trece la un alt partid sau la o alta alianta politica ar avea sens sa inaugurez, in aceste, zilele doua noi sedii ale partidului? Azi ( n. red. – e vorba de ziua de ieri) voi inaugura un sediu nou pentru Valea Hategului si in zilele urmatoare – unul pentru toata Valea Jiului. Stim din istoria noastra ca atunci cand vrei sa tradezi, parjolesti totul in urma ta. La mine, lucrurile ar sta exact pe dos ceea ce, desigur, nu ar fi in firea romanului. Mai ales al unuia dela Romania Mare…

-Pe ce se bazeaza, totusi, aceste zvonuri? Chiar iese fum fara foc? Acest lucru este si mai evident mai ales in aceasta primavara cand padurile noastre ard in nestire….

-Lumea ma vede in compania tuturor liderilor judeteni si pune acest lucru pe seama unor posibile negocieri. Nu va ascund ca am o relatie buna cu toti dar dintr-o alta perspectiva. Eu, dupa alegeri, subliniez, doar dupa alegeri, va trebui sa negociez cu unii dintre ei in consiliile locale si in consiliul judetean. Daca imi voi dubla numarul de consilieri vor trebui ei sa se alieze cu mine pentru a forma majoritati.

-Dar nu punei la socoteala faptul ca v-ar fi mult mai usor sa fiti, sa zicem, numarul 2 intr-un partid mare decat numarul 1 intr-un partid (mai) mic?

-Cred ca toata lumea l-a citit pe Creanga fie din placere, fie din obligatie. Humulestiul e la o aruncatura de bat de Verseniul copilariei mele. De la el am invatat ca decat sa fii codas la oras, mai bine in satul tau fruntas. Iar eu desi sunt vicepresedinte la Consiliul judetean, ma simt ca primul politician din Valea Jiului care a ajuns acolo datorita oamenilor care m-au votat aici, la mine acasa. Eu ma simt in Petrosani ca acasa inca de pe vremea cand jucam rugby la Stiinta.

Si atunci eram mandru ca ne puteam bate cu marile forte sportive din marile orase fara sa ma gandesc vreodata ca as putea parasi Valea pentru alte avantaje materiale. Petrosaniul mi-a oferit totul si vreau sa-i intorc aceasta generozitate pe care mi-a aratat-o de-a lungul timpului.

-Asadar, sa inteleg ca ramaneti fidel Romaniei Mari?

-Am aflat, recent, ca italienii au o vorba: azi – noua, maine – voua. Ea exemplifica exact si situatia din politica: daca dumneavoastra., cei din Valea Jiului, ne votati azi, maine veti beneficia de pe urma alegerii dv. Si pentru ca ati vorbit la inceput de incendii va spun din experienta ca apa, oricat ar fi de de putina sau de mica ar fi tot stinge focul. S-ar putea ca pana sa dirijezi marile fluvii sa-ti stinga  focul de acasa totul sa ajunga doar praf si pulbere. Cred ca ati inteles aluzia…

3 comentarii la „„Decat sa fii codas la oras, mai bine in satul tau fruntas”

Comentariile sunt închise.