”Speedy Gonzales” Temneanu interzis de doua legi

Liderul de sindicat Ion Temneanu a scris cu manuta dumnealui pe declaratia de avere si interese din 2011 ca este ”Speedy Gonzales”: inginer cu un venit constant timp de trei ani – 40.000 ron pe an, presedinde de sindicat EM Petrila, vicepresedinte Federatia Nationala a Sindicatelor Mine Geologie, membru PSD si consilier local, lucru interzis de doua legi si atentionat de ANI.

Liderul Sindicatului Liber al EM Petrila, Ion Temneanu, trece printr-o perioada grea de verificari si controale, de sesizari si plangeri. O asemenea perioada a mai trecut-o cu bine in urma cu cativa ani de zile, cand a fost verificat tot la pontaje fictive, la implicatii in afaceri suspectate a fi pe langa lege, si asta pe vremea PSD, partidul care l-a propulsat ulterior in Consiliul Local Petrila.

De data asta se pare ca valurile facute de lider in politica i-au adus probleme. Se spune ca daca ti-ai rezolvat o problema, te-ai descurcat iesid cu fata curata, e bine sa stai in banca ta. Ceea ce nu s-a intamplat in cazul lui Ion Temneanu.

Dupa cearta din PSD, cu putin timp inainte de campania electorala, au aparut reclamatii la adresa sa pe aceleasi teme, plus incompatibilitatea functiei de lider de sindicat cu cea de consilier local, membru al unui partid politic.

Pe langa sesizarile facute la Politie si la Corpul de Control aflat la dispozitia directorului general al Companiei Nationale a Huilei privind cotizatiile cheltuite si pontarea liderului ca fiind la munca cand de fapt nu era, a mai aparut in redactii una de incompatibilitate si o alta care ridica semne de intrebare cu privire la declaratiile de avere, care releva ca pe Temneanu a avut un venit constant timp de trei ani si tot constant a fost si creditul la banca – 30.000 ron.

Conform Legii Sindicatelor si Legii Dialogului social, Temnenu, avand functia de consilier local nu poate constitui organizatii sindicale si nici adera la ele, iar de prin 2009 a tot facut si desfacut, cu colegi din domeniu, tot felul de reorganizari sindicale cu diverse denumiri, s-a bagat in federatii cu acte in regula, cum a fost cea a lui Condescu – Federatia Mine Energie – apoi a fost scos cu tot cu coliderii sai, apoi s-a repliat/reorganizat si tot asa. Si asta in timp ce era si consilier local, iar legea, de fapt legile erau clare, si interziceau dubla calitate, de fapt tripla calitate pentru ca Temneanu avea doua functii in sindicate:

Legea sindicatelor. Legea nr. 54/2003, Capitolul I.  Dispozitii generale. Art. 4 – Persoanele care detin functii de conducere, functii de demnitate publica, conform legii (…) nu pot constitui organizatii sindicale.

Legea Dialogului social. Lege nr. 62/2011. Capitolul I – Dispozitii generale, Art. 4 – Persoanele care detin functii de demnitate publica conform legii (…)  nu pot constitui si/sau adera la o organizatie sindicala.

Aici, Ion Temneanu pare a fi in culpa pentru ca a scris cu manuta dumnealui pe declaratia de avere ca este ”Speedy Gonzales”: inginer cu un venit constant timp de trei ani – 40.000 ron pe an, presedinde de sindicat EM Petrila, vicepresedinte Federatia Nationala a Sindicatelor Mine Geologie, membru PSD si consilier local.

Tot constant, timp de trei ani, i-a ramas si creditul la Raiffasen Bank de 30.000 de RON, scadent in acest an 2012.

Liderul, viceliderul, inginerul si consilierul Ion Temneanu sta linistit pentru ca in Ghidul Agentiei Nationale de Integritate (ANI) nu este interzis sa fi toate deodata. ANI reglementeaza doar in cazul functionarilor publici ”Incompatibilitati privind apartenenta la organele de conducere a sindicatelor”.

Dar acelasi ANI atentioneza ca daca alte legi interzic, se aplica incompatibilitatea in baza acelor legi, iar in cazul Temneanu sunt cele doua legi – cea a Sidicatelor si cea a Dialogului social – care ii interzic tripla calitate, dar cine sa le aplice?!

Ileana Firtulescu

6 comentarii la „”Speedy Gonzales” Temneanu interzis de doua legi

 • 13 iulie 2012 la 07:26
  Permalink

  eeeeeeeiiiii nu este singurul mai este si la uricani unul care este consilier local si lider de sindicat ptr. el nu este legea dialogului social si sta pe afara la fel ca multi alti sau el are voie ca este consilier psd ce dumnezeu in ce tara traim,generale mai trimite si corpul de control la uricani

 • 13 iulie 2012 la 09:20
  Permalink

  ce a facut cu banii din cotizatii??—-a facut chioscul din incinta minei(sc sindest srl) unde normal toti cotizantii ar trebuii sa fie actionari si sa beneficieze de dividende,a avut un club doar nu l-a finantat din salar,oare cine a contribuit la plata avocatilor,criminalilor din explozia din 2008….si rotea banii prin CAR-uri ca depozit pers fizica ptr.ai inmultii….faptul ca si-a inchiriat propria masina sindicatului,ptr care incaseaza lunar 28mil,plus combustibil la discrectie nu intereseaza pe nimeni?…iesirile la asa zisele relaxari,pescuit,ziua sectorului,unde sigur are o prezenta a personalului de 100%,oare ce o fi???etc etc etc

 • 13 iulie 2012 la 10:57
  Permalink

  incet-incet ies la suprafata ,,gunoaiele” din asa zisa tagma a sindicalistilor . iata cine i-a reprezentat ,,cu succes” (dar mai mult interes personal) pe amaratii de mineri in lupta pentru o retributie corespunzatoare,siguranta in subteran si pastrarea locurilor de munca. VINO DOAMNE, SA VEZI CE-A MAI RAMAS DIN NOI !

 • 13 iulie 2012 la 22:34
  Permalink

  geolgau, cine este individul? De altfel mai este unul la Lupeni… Astept sa vad la ce renunta…

 • 15 iulie 2012 la 10:42
  Permalink

  cum nu il cunosti Valtere pavel draghici vasilica cel care a dat clubul sindicatelor de la uricani in chirie de au facut uni gubele de haine sau poate se crede propietar ca dealtfel si la mina se crede la fel si sant multe altele chiar si fosta discoteca care este tot a sindicatului este data in chirie ce se face oare cu acesti bani luati pe chiri ca saracul membru nu are nici o facilitate de pe urma acestor chiri

Comentariile sunt închise.